Magazin > Odnosi in prosti čas
1528 ogledov

Kaj storiti, če ne morete pozabiti na bivšega partnerja

žalost, depresija, otožnost Profimedia
Je od konca zveze minilo že več mesecev, a še vedno ves čas mislite na bivšega partnerja. Za vas imamo tri nasvete!

1. Prekinite komunikacijo

 

To je še zlasti na začetku zelo težko, saj nekdanjega partnerja zelo pogrešamo. Zavedati pa se je treba, da si škodimo, če komunikacije ne prekinemo, saj niti svojemu srcu niti možganom ne damo možnosti, da bi ga pozabili. Če je treba, ga vrzite tudi s seznama prijateljev na družbenih omrežjih in blokirajte njegovo telefonsko številko. Le tako ga boste pozabili in začeli spet živeti, piše Freundin.

2. Bivšega partnerja ne idealizirajte

Eden od razlogov, zakaj težko prebolimo zvezo, je tudi idealiziranje nekdanjega partnerja. Spominjate se le pozitivnih stvari, na negativne pa v tem času hitro pozabimo. Snemite rožnata očala in poglejte resnici v oči. Vzemite kos papirja in nanj zapišite pet situacij, v katerih vas je partner prizadel. Spomnite se teh občutkov. Vsakič, ko boste spet razmišljali o tem, kako idealen je bil vaš bivši ali bivša, v roke vzemite ta listek in ga preberite.

3. Živite svoje življenje
Sami ste odgovorni za svojo srečo, zato je pomembno, da se naučite biti sami. Ni res, da ste lahko srečni le, če ste v zvezi. Tudi samske osebe uživajo, in to pogostokrat še bolj kot vezane. Seveda je življenje lepo, če smo v srečni zvezi, lepo pa je lahko tudi, kadar nismo. Poiščite si nov hobi, pokličite prijatelje in se zabavajte z njimi, pojdite na sprehod, berite knjige, pojdi sami na kavo in opazujte mimoidoče … Življenje je lepo, kar boste spoznali tudi sami, a treba se bo malo potruditi.

 

Nova knjižna uspešnica: Žena ima vedno prav

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.