Magazin > Odnosi in prosti čas
248 ogledov

Kaj storiti, ko starši ne marajo vašega fanta ali punce?

tašča Profimedias
Ste zaljubljeni do ušes in vašega partnerja vidite kot idealnega življenjskega sopotnika, a kaj, ko vaši starši ne čutijo enako?

Srečni ste kot še nikoli, a staršem to nekako ni dovolj. Kaj storiti, ko se vaši najljubši ljudje, partner in starši, ne razumejo?

Poiščite dejavnost, ki bo všeč vsem. Morda je to koncert, predstava, partija tenisa ali kaj bolj adrenalinskega. Če boste za zmenek s partnerjem in starši izbrali dejavnost, ob kateri vsi uživajo, boste lažje prebili led, saj boste skupaj doživeli dogodivščino, ki bo odlična tema pogovora.

Ne silite jih v srečanje. Če ena ali druga stran ni pripravljena na srečanje, je nikar ne silite v to. Nihče ne bo sproščen in dobre volje, če ga boste v druženje prisilili. Namesto brezglavega vztrajanja, se raje posvetite vprašanju, kaj bi lahko bilo jabolko spora in začnite pri tem.

Naj bo vsakdanje. Ko končno pride do srečanja, poskrbite, da se nobena stran ne bo počutila kot peto kolo. Druženje naj bo čim bolj vsakdanje, saj bo pritisk velikega dogodka, kot so skupne počitnice ali pomembno praznovanje, kjer se nobena stran ne more umakniti, le še povečal stres ob srečanju. Nihče ni rad v situaciji, v kateri se počuti ujetega.

Spoznajte, da v resnici to ni pomembno. Konec dneva se je pomembno in zdravo zavedati, da ni pomembno, če se vaši starši in partner ne razumejo. Vse kar šteje je to, da ste srečni in da se čutite izpopolnjene v obeh razmerjih. Konec koncev je to vaše življenje in ne njihovo.

Govorite s starši. Dajte staršem priložnost, da povedo, kaj jih tako zelo moti pri vašem partnerju. Morda boste nad slišanim presenečeni, saj težava sploh ne bo tako velika in nerešljiva. Tudi, če se z njunim mnenjem ne boste strinjali, ju ne napadajte, morda ju bo pomirilo že to, da ste jima dali priložnost spregovoriti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.