Magazin > Odnosi in prosti čas
214 ogledov

Kaj vaša najljubša barva pove o vas

Barve, osebnosti, vetrnica Profimedias
Naj si bo to živahna oranžna ali umirjena zelena, barve so lahko ključ do razumevanja vaše osebnosti. Je vaša najljubša barva bela? Modra? Morda rdeča? Preverite, kaj pove o vas.

Bela
Bela barva je simbol čistosti, nedolžnosti in naivnosti. Bela ima močno konotacijo z mladostjo in s čistostjo. Če ste starejša oseba, lahko bela odraža željo po perfekciji in nedosegljivih idealih, lahko pa simbolizira željo po preprostosti ali preprostem življenju.

Rdeča
To je barva moči, zdravja in vitalnosti. Rdečo barvo pogosto izberejo družabni, nekoliko agresivni in impulzivni ljudje – ali kdo, ki si tak želi biti. Rdeča se dobro ujame z ambicioznostjo, toda tisti, ki jo izberejo, so lahko včasih odrezavi in odločeni, da v življenju dosežejo, kar lahko, so pa tudi optimistični in ne prenesejo monotonosti.

Kostanjeva barva
Slaba življenjska izkušnja je najverjetneje zaznamovala tiste, ki imajo radi kostanjevo barvo, a jih je tudi spremenila v ljudi, ki so prijetni in radodarni. To je pogostokrat najljubša barva nekoga, ki je v življenju preživel težke čase.

Roza
Ta barva uteleša nežnejše kvalitete rdeče ter simbolizira ljubezen in naklonjenost brez strasti. Ženske, ki imajo rade roza barvo, so materinske, želijo si varnosti, nežnosti in varnega življenja.

Oranžna
Oranžna barva je barva razkošja in udobja, izberejo jo razposajene ter zabavne in ljubeče osebe, ki imajo rade živahen družabni krog. Ljudje te barve so lahko nekoliko nagnjeni k dramatičnosti, drugi jih opazijo, na splošno pa so dobrosrčni in priljubljeni. Oranžna barva je barva mladosti, moči, neustrašnosti, radovednosti in nemira.  

Rumena
Barva sreče, modrosti in domišljije je rumena barva. Ljudje, ki jim je ta barva ljuba, so po duhu pustolovski, stremijo k novostim in samoizpolnitvi. Rumena barva "opisuje" iznajdljive ljudi z dobro poslovno žilico in s smislom za humor. Včasih se radi izognejo odgovornosti in imajo raje svobodno mišljenje.

Zelena
Zelena barva je barva harmonije in ravnovesja. Simbolizira upanje in mir, po navadi je všeč nežnim in iskrenim ljudem. "Zeleni" ljudje so dokaj družabni, vendar ljubijo mir. Do sebe so velikokrat skromni in potrpežljivi, zato lahko kdaj izkoristijo tudi druge.

Modra
Ljudje, ki izberejo modro barvo, so pomirjujoči, sočutni in skrbni. To je barva premisleka in introspekcije. "Modri" ljudje so potrpežljivi, vztrajni, vestni in občutljivi. Radi imajo, da jih drugi občudujejo zaradi njihovega značaja in modrosti. So vdani, toda pogosto v skrbeh zaradi togih prepričanj, zaradi česar so lahko v vedenju preveč previdni in nezaupljivi.

Vijolična
To barvo izberejo ljudje, ki so radi samostojni, nekoliko zahtevni, duhoviti in občutljivi ter imajo možno željo biti edinstveni in drugačni. Ker so temperamentni, zgovorni in umetniški, lahko postanejo ravnodušni in sarkastični, če so napačno razumljeni.

Rjava
Rjava barva je barva vzdržljivosti in potrpežljivosti, izberejo jo vestni, zanesljivi, stabilni in konzervativni ljudje, ki niso impulzivni, so pa lahko netaktični.

Siva
Siva barva je barva previdnosti in kompromisa, radi jo imajo marljivi ljudje, ki iščejo sproščenost in mir. Taki ljudje velikokrat trdo delajo, ne da bi za to prejeli kakršnokoli nagrado. Starejši ljudje, ki imajo radi sivo barvo, imajo radi, da življenje teče dalje in so veseli tako vzponov kot tudi padcev. Mlajši "sivčki" pa se pogostokrat umaknejo iz življenja in zatirajo svojo osebnost.

Črna
Ljudje, ki izberejo črno barvo, so dostojanstveni in impresivni, ne da bi se pri tem šopirili. Želijo dati vtis misterioznosti, zaradi česar lahko zatrejo lastne želje in cilje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.