Magazin > Odnosi in prosti čas
1542 ogledov

Kaj vaša najljubša pasma psa pove o vas

pes Profimedias
Ste vedeli, da izbira določene pasme pove o vas in vašem značaju pove več, kot bi si mislili? Preverite, kakšna oseba ste, glede na izbor vaše najbljuše pasme psa.

Buldog
Buldogi so zelo odločni, trdni in se vedno držijo svojega načrta. Njihovi lastniki so srčne osebe, ki se rade smejijo, čeprav mnogi pravijo, da so tudi trmaste. Po eni strani so zelo odločni in metodični pri izvajanju svojih dolžnosti in nalog, po drugi pa so romantični in občutljivi.

Terier
Terierji so energični, veseli in igrivi psi. Ljubitelji te pasme so zelo fleksibilni in prilagodljivi ljudje, ki zlahka opravljajo prav vse naloge v življenju. So zelo pogumne in nekoliko tekmovalne osebe, ki imajo rade izzive. Ti ljudje so zgovorni, družabni in imajo izvrsten smisel za humor.

Labradorec in prinašalec
Te pasme psov so zelo družabne, dobre in stabilnega značaja. Ljubitelji te pasme postavljajo na prvo mesto družino, saj so zelo skrbni ljudje, s katerimi je mogoče preprosto živeti in načrtovati skupno življenje.

Beagle
Beagli so zelo energični in zvesti, njihovi lastniki pa odprti in radovedni ljudje, ki se veselijo novih življenjskih izzivov in izkušenj. So dobri prijatelji, v njihovi družbi je vedno toplo in zabavno, čeprav so lahko včasih malce nagajivi.

Majhne pasme (čivava, pinč)
Majhne pasme psov, kot so pudlji, pinči in čivave, so kljub velikosti izjemno zanimivi in zabavni. Lastniki teh pasem so srečne, lojalne in poštene osebe, ki ljubijo potovanja in druženja ter se zabavajo v vsaki situaciji. So zelo organizirani in lepo skrbijo za svojo samopodobo.

Bokser
Bokser je energična in močna pasma, s katero nikoli ni dolgčas. Ljubitelji te pasme živijo polno življenje, so zelo veseli in razigrani. So vedno v pogonu in radi sklepajo nova prijateljstva.

Koker španjel, kavalir španjel, bretonski ptičar
To so zelo pozitivne in nežne pasme psov. Ljubitelji teh pasem so zelo prijazne in občutljjive osebe, vredne zaupanja. Vodi jih hiter način življenja, v katerem pa vselej najdejo čas za družino.

Pointer, Weimarski ptičar, seter
To so zelo topli in družabni psi. Njihovi lastniki so fizično zelo aktivni in uživajo v številnih dejavnostih na prostem. So zelo inteligentne in pogumne osebe, ki jih je lahko motivirati in razveseliti. Rade imajo izzive ter se boje dolgočasnosti in enoličnosti.

Nemški, švicarski, belgijski ovčar
Ovčarji so zelo močne in zveste pasme. Ljubitelji teh pasem so pravi in iskreni prijatelji. Zvesti so svojemu partnerju in zaupanja vredne osebe. Za ljudi, za katere jim ni vseeno, so pripravljeni storiti vse.

Rottweiler
Rottweilerji so pogumna in zvesta pasma. Njihovi lastniki so polni samozavesti in so pravi prijatelji ter odlični partnerji. So mirni in nekoliko pasivni, toda če se znajdejo v neprijetnem položaju, se odzovejo hitro.

Mops
Mopsi so v pasjem svetu pravi mali klovni. Ljudje, ki jih imajo, so vesele, poštene in pozitivne osebe, ki so rade v družbi, uživajo v sproščenosti, razvajanju in pozornosti.

Doberman
Dobermani so zvesti in odločni psi močnega značaja. Ljudje, ki imajo radi to pasmo, so zelo organizirani in radi delajo po načrtu. So pridni in delovni, zato vedno dosegajo svoje cilje, toda na zelo prefinjen način.

Sibirski haski
Haskiji so energični in pozitivni psi. Njihovi lastniki so ljubitelji športa in aktivnosti, bodisi so športniki ali pa za svoje favorite navijajo iz domačega naslanjača. Včasih imajo na določene stvari močan pogled, zaradi česar so precej trmasti, vendar so dejansko zelo občutljive osebe.

Bišon, shih tzu, maltežan
To so družinam nadvse prijazni psi. Ljudje, ki imajo radi te pasme, so občutljivi, ljubijo človeški stik in veliko pozornosti namenijo svojemu videzu. Prepričani so vase in vedo, kaj hočejo. Radi se družijo z družino in s prijatelji, za katere so vselej na voljo.

Mešanci
Čeprav se njihovi značaji razlikujejo, so te pasme običajno zelo pozitivne. Lastniki teh psov so ljudje odprte glave, zelo skrbni in pozitivni. Ne delajo velikih načrtov, temveč uživajo v tem, kar jim življenje ponudi, zato radi preživljajo čas s prijatelji in z ljudmi, ki jim ustrezajo. Imajo veliko srce in so vedno pripravljeni pomagati.

Komentarjev 1
  • mph 19:24 17.februar 2015.

    Seveda ni možno, da mi je kakšna pasma kar tako všeč. :-) Se spomnim tudi podobnih drugih bedastih "raziskav", kaj pove o ljudeh, da si npr. solijo dodatno hrano, še preden so jo probali in podobno ... uaaa ... s ...prikaži več čem se eni ukvarjajo.