Magazin > Odnosi in prosti čas
920 ogledov

Kako brez zadržkov imeti seks prijatelja?

seks prijatelja Profimedias
Pred nami je vroče poletje in ob vročih dneh ter pomanjkljivo oblečenih ljudeh, ki nas obkrožajo, je celo priporočljivo, da se sprostite in si najdete nekoga za zabavo. Izkoristite poletje, a, saj veste, po pameti!

Najdite nekoga, s komer ste že prijatelji
Veliko lažje je, če ga/jo poznate že od prej, da veste, kdo so njegovi prijatelji, kaj dela v življenju, poznate njegove zgodbe z bivšimi partnerji. Seks bo tako veliko bolj zabaven in brez določenih pričakovanj in skrbi, kot so, kaj narediti, ko je konec, kaj naj se pogovarjava in podobno.

Med vama mora biti seksualna kemija
Očitno, kajne? Če med vama ni poželenja, je brez pomena, da o takšnem odnosu sploh razmišljata. Zavedati se morata tudi, da vajin seks odnos ne pomeni, da morata skupaj spati, jesti, gledati filme, se srečevati na pijačah. Ja, seveda se morata pogovarjati še o čem drugem kot o seksu, a vajin odnos naj ne bo preveč podoben resni zvezi. Menda nočete, da se vaša sproščena poletna romanca prelevi v hudo romantično in 'pocukrano' verzijo Romea in Julije, kje bi na koncu vseeno prvi z veseljem zastrupil drugega?

Bodita na jasnem, kakšen je odnos
Ali je vajin odnos 'prijatelja s koristmi' ali 'prijatelja brez obveznosti'. Prvi odnos je tisti, kjer sta prijatelja, se lahko pogovarjata marsikaj in se zunaj spalnice lahko obnašata kot prijatelja, a vseeno nista v resni zvezi in odvisna eden od drugega. Drugi odnos pa je tisti, kjer sredi noči pokličeš, vprašaš, če ima čas, se na hitro 'obdelata' in odidete nazaj domov.

Bodita brez zadržkov
S prijateljem za seks lahko skupaj raziskujeta razsežnosti seksualnega življenja. Nihče ne bo obsojal nobenega, saj sta se oba odločila, da želita lahkoten odnos. V takšnem odnosu niste zato, da bi osebo navdušili, ampak zato da bi potešili svoje potrebe in se morda celo naučili česa novega. 

Nehajte, če postanete ljubosumni
Če začutite, da postajate ljubosumni, se umaknite. Če vam gre na živce že samo to, da se več druži s prijatelji kot seksa z vami, je nekaj narobe. Vsa čustva so tu odvečna. Seveda, oseba vam je privlačna in simpatična, a to še ne pomeni, da ste vanj zaljubljeni in da imate pravico do ljubosumja.

Pričakujte, da bo slej kot prej konec
Tako vi kot tudi vaš partner se zavedata, da vajin odnos ni trden kot kamen, skala, kost, kot pravi tista otroška igrica. Zato je veliko lažje, če se prepustita toku in se ne sprašujeta: "Ali danes zadnjič seksava?“ Bosta že prišla do točke, ko bosta vedela, da je prišel čas za nove izzive.

Ne pozabita na zaščito!
Naj ta zaščita ne bodo kontracepcijske tabletke oziroma so to lahko, če partnerju dovolj zaupate. Sicer prisegamo na kondom, ki nas najbolje zaščiti pred vsemi nevarnostmi.

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:01 21.julij 2015.

    Ne morš imet obojga ..vsaj ne brez da bi koga varal al pa bil nepravičen al pa z vprašanjem koga prizadel. Pa sej ne rabš imet še ene ženske za seks če imaš že svojo ženo. Sam je pa res ...prikaži več da mora odnos med vama štimat zato da ti žena zadostuje.

  • matermila 14:22 21.julij 2015.

    OK,kaj pa naj rečem ženi?Ni navodil.