Magazin > Odnosi in prosti čas
162 ogledov

Kako dolg naj bo vaš prvi zmenek

zmenek par Profimedias
Koliko časa bi morali preživeti na prvem zmenku, da bi lahko ocenili, ali se bo zgodil tudi drugi zmenek.

Na prvem zmenku se tiplje teren. Poleg tega, da se je treba odločiti, kje in kako ga preživeti, se je treba odločiti tudi, koliko časa smo pripravljeni preživeti z osebo, ki je vzbudila našo pozornost. 

Pravi odgovor se ne meri v minutah. Prvi vtis naj bi si ustvarili že v prvih sedmih sekundah po srečanju, zato mora prvi zmenek trajati toliko časa, da si o osebi na drugi stran mize lahko ustvarite bolj realno sliko. Če se pojavi nerodna tišina, potem je mogoče čas, da zmenek za tisti dan zaključite. 

Izid zmenka je lahko pozitiven ali negativen, zato je treba načrte pripraviti tako, da se lahko hitro poslovite, če se stvari ne bi odvijale po pričakovanjih. Mogoče ni slaba ideja, prositi prijatelja ali prijateljico za pomoč, če bi morali "nujno" nekomu priskočiti na pomoč. 

Ena najbolj priljubljenih oblik prvega zmenka je srečanje na kavi ali pijači. Čas trajanja ni omejen, hkrati pa so odprte še druge možnosti za nadaljevanje srečanja, kot so večerja, kino ali kaj podobnega. 

Glavno pravilo prvega zmenka je, če uživate v družbi, si ne postavite omejitev. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.