Magazin > Odnosi in prosti čas
346 ogledov

Kako dolgo traja dober seks?

seks, predigra, moški, ženska Profimedias
Dober seks traja največ 13 minut.

Raziskovalci ameriške univerze Penn State University so se spopadli z vprašanjem, kako dolgo traja dober seks. Da bi to ugotovili, so o najlepši postranski stvari na svetu izprašali pare, seks terapevte, psihologe in zdravniki. Rezultati so presenetljivi.

Ugotovili so, da niti ženskam niti moškim predolg seks ni po godu. Dober seks naj bi trajal med 7 in 13 minut (brez predigre in crkljanja po seksu). Anketiranci pravijo, da bi za slab seks označili posteljno telovadbo, ki traja manj kot 3 minute in več kot 30 minut.

“Ker so v naš kulturi spolni stereotipi zelo močni, veliko žensk in moških verjame v seks, ki traja celo noč. Takšne fantazije povzročajo razočaranje nad spolnim življenjem. Z našo raziskavo želimo parom posredovati bolj realistične poglede na seks,” je povedal Eric Corty, eden od avtorjev študije, ki je še razkrila, da si ženske v postelji želijo intenzivne predigre, ki naj v idealnem primeru traja najmanj 20 minut.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.