Magazin > Odnosi in prosti čas
438 ogledov

Kako izbrati idealno darilo

darilo Shutterstock
Prihaja obdobje obdarovanj in s tem tudi stresa …

Pravila, s pomočjo katerih boste svoje najbližje z darilom zagotovo pozitivno presenetili.

1. Ne poklanjajte denarja. Kadar nekomu podarite denar, v bistvu sporočate: "Ni se mi ljubilo ukvarjati s tabo. Evo, toliko si mi vreden.“

2. Vrednost darila ni pomembna. Najboljša darila so lahko celo brezplačna oziroma so stala le nekaj centov. Primer: Nekdo ljubi vašo lazanjo, a nima pojma, kako jo narediti. Na lep kos papirja mu napišite recept in dodajte kupon, da mu jo boste naslednjič pomagali narediti oziroma ga boste spet povabili na večerjo.

3. Pomembna je misel za darilom. Ne kupite "kar nekaj“. Premislite, kaj si ta oseba zares želi. Zagotovo vam je med pogovorom kdaj omenila, kaj bi si nekoč rada privoščila ali kaj zares potrebuje. Lahko ji kupiti nekaj, v čemer zelo uživa, npr. masažo ali celo tečaj masaže.

4. Večina si želi novih izkušenj, dogodivščin. Nekaj idej: vstopnice za koncert, vikend paket v toplicah, vožnja s kočijo, večerja v novi restavraciji, kuharski tečaj …

5. Če oseba nima veliko prostega časa, ji ne kupujte stvari, za katere bo le težko našla čas.

6. Darilo morate zaviti, pa četudi je v kuverti. Pri zavijanju bodite izvirni, darilu pa dodajte voščilnico ali kakšno posvetilo.

7. Partnerju lahko podarite nekaj, v čemer bosta oba uživala. Vstopnice za kakšen dogodek, povabilo na kratke počitnice …

8. Darilo obdarjencu izročite, ko sta oba srečna in mirna. Tako boste lahko vsi uživali v odpiranju presenečenja.

9. Če darila nekdo ne pričakuje, je to še dodaten plus. Tudi sicer mu lahko pripravite presenečenje, na primer tako, da darilo zavijete večkrat in ga bo moral zato dalj časa odvijati. Lahko mu podarite dve darili. Prvo naj bo šaljivo, nato pa mu izročite tistega, za katerega veste, da bo na ljubljeno osebo naredilo večji vtis.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.