Magazin > Odnosi in prosti čas
141 ogledov

Kako na letalu do premestitve v poslovni razred

letalo, potnik Profimedias
Potovanje z letalom. Boljši prigrizki, več prostora, udobnejši stoli … Portal Travelbook je sestavil seznam trikov, ki vas lahko brezplačno popeljejo do luksuza poslovnega razreda.

1. Potujte sami
Tisti, ki potujejo sami, so fleksibilnejši. Osebje bo lažje premestilo enega potnika kot celo družino, skupino prijateljev …

2. Obleka naredi človeka
Niste na poti na Viktorje, zato ne pretiravajte, a dejstvo je, da imajo več možnosti za premestitev v višji razred tisti, ki so urejeni. Moškim Travelbook svetuje srajco, hlače, ki niso iz jeansa, in suknjič. Ženska bodo imele največ možnosti, če bodo nosile srajco, suknjič in rahel makeup.

3. Akademski nazivi

Če ste magister ali doktor, to ob nakupu vozovnic navedite, svetuje portal. V primeru, da je ekonomski razred prepoln, nekatere potnike namreč brezplačno premestijo v poslovni razred. Zaradi naziva boste "štrleli“ iz množice, zato je verjetnost, da bodo izbrali vas, večja.

4. Pravi let

Travelbook pravi, da je verjetnost, da boste premeščeni na notranjih letih, izredno majhna. Največ možnosti imate na letih do priljubljenih turističnih destinacij, saj je na njih ekonomski razred skorajda vedno poln.

5. Potujte na svoj rojstni dan

Je let na vaš rojstni dan? Čudovito. Verjetnost, da boste od letalske družbe dobili darilo, je sedaj znatno narasla.

6. Ljubezen

Darilo v obliki bolj udobnih sedežev mnogokrat dobijo tudi mladoporočenci. Pri rezervaciji le povejte, da ste na poti na medene tedne.

7. Pravi čas

Nekateri pravijo, da je verjetnost, da boste brezplačno pristali v poslovnem razredu večja, če se boste na okencu pojavili zelo zgodaj …

8. Nasmeh

Nasmehnite se in pri prijavi prijazno vprašajte, ali vas lahko premestijo. Pogum se mnogokrat obrestuje.

Komentarjev 2
  • dragec 18:08 06.junij 2015.

    Premestitev v višji razred = enaka smrt kot v nižjem

  • Xerxes 11:52 06.junij 2015.

    Izjemen članek. povsem netočen, Razen klasičnega načina, da kupite in plačate ustrezno karto, je možno samo še to, da ste pogost potnik (frequent traveller) ter da imate ustrezen status, veliko milj ipd. Letalske družbe premestijo (upgrade) svoje najzvestejše potnike. Ostalo ...prikaži več tu napisano pa so...bučke