Magazin > Odnosi in prosti čas
35 ogledov

Kako partnerju povedati, da je seks dolgočasen

seks Profimedias
Se bojite partnerju povedati, da greste raje na brazilsko depilacijo kot z njim v posteljo? Imamo nekaj namigov, s katerim boste boljši polovici na lep način razložili, da vas ne zadovoljuje.

Te teme nikar ne načnite med "akcijo“, pravi terapevtka za pare Tiffanie L. Davis Henry, ki je za vse nezadovoljene pripravila seznam koristnih nasvetov.

1. Izberite pravi trenutek in kraj
Pogovor o svojem nezadovoljstvu začnite, ko sta oba sproščena, a ne ležita v postelji. Morda med večerjo ali pa med poležavanjem na kavču.

2. Začnite s pozitivnim
Lepa beseda vedno pravo mesto najde … Ne šokirajte ga takoj s kritiko, ampak ga najprej pohvalite, na primer z besedami: "Lepo mi je, ko poljubljaš moj vrat.“ Šele nato mu povejte, kaj dela narobe oziroma česa točno si želite.

3. Ne pričakujte čudeža
Ne kritizirajte stvari, ki jih ne more spremeniti … Izogibajte se ocenjevanju njegovega orodja ali kritiziranju njegovega naravnega vonja. Osebe ne morete spremeniti.

4. Pozanimajte se o njegovih željah
Tudi partnerju je treba pustiti do besede. Zagotovo vam ima tudi on kaj za povedati …

5. Naredite seznam
Terapevtka parom, ki imajo težave, svetuje oblikovanje seznama s tremi kategorijami: stvari, ki so mi vedno všeč, stvari, ki so mi včasih všeč, in stvari, ki mi niso nikoli všeč. Partnerja si morata seznama nato izmenjati in želje drugega dobro preučiti oziroma se o njih pogovoriti.

6. Poiščite pomoč
Na žalost včasih tudi pogovor ne pomaga. Ne vrzite puške v koruzo, ampak se po nasvet odpravite k strokovnjaku. 

Komentarjev 1
  • 89943da6c76f273b8ff347bd3224d5d4e3bf388c 17:40 03.februar 2016.

    Bedasti nasveti. Kdo pa pravi, da moraš imet vse v eni osebi. Ena je za seks, druga za družbo, tretja za družino in gospodinjstvo, itd. Saj tudi žeblje zabijaš s kladivom, za žaganje pa je žaga.