Magazin > Odnosi in prosti čas
193 ogledov

Kako pravilno spakirati kovček?

ženska kovček počitnice Shutterstock
Namigi, ki vam bodo olajšali pakiranje kovčkov.

Vsako leto ista težava: dopustovanje se zaključuje, kovček je nenadoma premajhen in tudi pretežek … A brez skrbi. S temi namigi boste kovček spakirali hitro in brez težav.

Preverite vremensko napoved
Še preden se odpravite na dopustovanje, preverite kakšno vreme vas čaka, da s sabo ne boste vzeli stvari, ki jih ne boste potrebovali, kot na primer dežnike, anorake ...

Najprej čevlji
Čevlji, sušilnik za lase, težki predmeti, torbice sodijo na dno kovčka. Na njih nato položite debelejša oblačila, na primer jeans hlače, jakne … Stvari zlagajte na dva kupčka. Med kupčkoma pustite prostor za toaletno torbico, krtače ipd. Čisto na koncu v kovček položite stvari, ki se hitro zmečkajo.

Čiste stvari ločite od umazanih
V kovčku naj vlada red. Ko boste prišli domov, boste veseli, da ste že v hotelu čiste stvari ločili od umazanih.

Pazljivo s spominki
Spominke, preden jih shranite v kovček, zavijte v papir. Če ga nimate, jih lahko zaščitite tudi z nogavicami.

Izkoristite vsak kotiček in prazen prostor
Veliko stvari lahko shranite v čevlje ali torbice.

Uporabite tehtnico
Če je vaš kovček pretežek, dobro napolnite ročno prtljago. Preden se odpravite na letališče, stehtajte kovčke. Pretežki kovčki vas lahko namreč pošteno udarijo po žepu. Če imate s sabo težke čevlje ali jakne, jih oblecite. Majhne, a težke predmete lahko shranite tudi v žepih. Na srečo potnikov na letališču (še) ne tehtajo ...

Mokre stvari ne sodijo v kovček
Če se vaše brisače za plažo še niso posušile, kupite ali pa si sami naredite (sol stresite v nogavico) vrečke s soljo ter jih položite k brisačam. Brisače se bo tako hitreje posušile.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.