Magazin > Odnosi in prosti čas
30 ogledov

Kako prepoznati kakovost poceni izdelkov?

nakupovanje Profimedias
Ponev za manj kot 15 evrov? Oblačila za slabih 7 evrov? Kupiti ali raje pustiti v trgovini?

Trgovine kupcem ves čas ponujajo različne akcije, s katerimi jih poskušajo zapeljati k mnogokrat nepotrebnim nakupom. Tukaj so v prednosti diskonti, v katerih so cene ponavadi že takoj nižje kot drugje.

Na kaj moramo biti pri nakupu pozorni?

Le koga ne zasrbijo prsti ob pogledu na ponev, ki stane manj kot 15 evrov ali LED žarnice za slabe tri evre? Z vprašanjem, kakšne kakovosti so izdelki v diskontih, se je spopadla novinarka nemškega televizijskega kanala Das Erste, Yvonne Willicks, ki je lahko pogledala v zakulisje teh trgovin.

Na splošno velja, da pazite na neodvisne znake oziroma certifikate kakovosti. Oznaka CE ni znak kakovosti. Pomeni le, da izdelek ustreza standardom Evropske unije.

Novinarka je v primeru posode ugotovila, da so kakovostne tiste ponve, ki stanejo več kot 15 evrov. Če kljub temu razmišljate o nakupu cenejšega modela, bodite pozorni na težo. Lažja, kot je ponev, slabša je, saj se hitreje zvije. Pozorni bodite tudi na debelino ponve. Če je ta zadosti debela, boste ugotovili z enostavnim trikom. Potrkajte na zadnji del posode. Če je zvok podoben trkanju po pločevinki, jo pustite v trgovini.

Pri nakupu oblačil preverite šive in vonj. Če je ta neprijeten, je oblačilo po vsej verjetnosti narejeno iz blaga, ki vsebuje zdravju škodljive snovi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.