Magazin > Odnosi in prosti čas
85 ogledov

Kako v nekaj minutah pospraviti stanovanje

gospodinja, čiščenje Profimedias
Nenapovedani obiski so lahko vir veselja, a lahko gostitelja presenetijo ravno v trenutku, ko njegovo stanovanje ni v najlepšem stanju.

V petih minutah stanovanja ni mogoče očistiti do zadnje pikice, lahko pa ga uredite do te mere, da vam ne bo nerodno odpreti vrat gostom. Kako? 

Ključni prostor je kuhinja, meni Heather Walker, ki se ukvarja s pomočjo ljudem pri organiziranju. "Umaknite vse predmete, ki jih odlagate na pulte, razen aparatov in mogoče sklede s sadjem," svetuje. Prazni pulti bodo optično povečali prostor. 

Poskrbite, da bo stanovanje primerno svetlo. Odgrnite zavese, dvignite žaluzije. Če je svetloba slaba, prižgite luči. Dobro razsvetljen prostor je bolj vabljiv. 

Stvari, ki se vam nabirajo po stanovanju, lahko hitro skrijete iz vidnega polja. Spravite jih v omare, pod posteljo ali v druga skrivna mesta. Pri tem pa ne pozabite, kam ste jih dali, da jih po odhodu gostov ne boste iskali. 

Na hitro se posvetite tudi kopalnici. Z gobico očistite umivalnik in razkužite školjko. Za konec pa še poskrbite, da bo stanovanje prijetno dišalo. Odprite kakšno okno, prižgite dišečo svečko ali popršite z osvežilcem zraka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.