Magazin > Odnosi in prosti čas
2326 ogledov

Kam po Sloveniji na izlet? To pravita poznavalca skritih kotičkov!

špela kuhar, robert potokar Mankica Kranjec
Špela Kuhar in Robert Potokar, strastna arhitekta, popotnika, gurmana in poznavalca Slovenije, sta se podala na raziskovanje naše dežele ter odkrila številne skrite kotičke in znamenite arhitekturne bisere.

V vodniku Slovenija osebno, ki je izšel pri Beletrini, boste našli najlepše destinacije, ki jih Špela in Robert toplo priporočata za vaše prihajajoče izlete. Njuna izbira temelji na lastnih željah in strastnem raziskovanju, ki sta ga združila v izjemno popotniško doživetje. "Ko sva začela preučevati turistične brošure, obstoječe vodnike ter brskati po spletu, sva sprva menila, da je vse že povedano. A globlji pogled je razkril prav nasprotno. Težava ni pomanjkanje informacij, temveč presežek, kar postavlja bodočega popotnika Slovenije pred zahtevno nalogo izbire," sta povedala avtorja.

Njun vodnik Slovenija osebno je poln izjemnih naravnih kotičkov - od tistih, ki še čakajo na odkritje, do tistih, ki so jih ljudje obogatili s svojim subtilnim okusom in spoštovanjem do okolja. Poleg tega vam bosta predstavila tudi navdihujoče kulinarične in rokodelske zgodbe, ki jih boste lahko doživeli na svojih izletih.

Za naš medij pa sta razkrila, kateri kotiček v naši prelepi državi je njun najljubši ... "Na vprašanje kateri kotiček v Sloveniji nama je najljubši, je zelo težko odgovoriti. Oba sva odrasla na Gorenjskem, sedaj že dolgo živiva v Ljubljani in ta dva dela Slovenije sta nama nadvse ljuba. A ko imava na voljo ves dan ali dva, se raje podava v malo bolj neznane slovenske kraje. In v vodniku Slovenija osebno želiva popotnike povabiti prav vanje. Nedolgo nazaj sva ponovno raziskovala Mursko Soboto, pa Slovensko Bistrico, Velenje in zasavske revirje. Nekdo bi pomislil, da kaj pa bi šel pogledati v Trbovlje, ki ima za marsikoga negativen predznak, a sva bila prav nad predstavitvijo delavske stanovanjske kulture na Etnološki poti prav prijetno presenečena. Navdušuje tudi mogočnost Delavskega doma arhitekta Marka Župančiča, sina pesnika Otona Župančiča, z mozaiki na fasadi slikarja Marija Preglja in kipi kiparja Stojana Batiča pred njim. Pa veste, kdo je Prometej nad mestom?"

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.