Magazin > Odnosi in prosti čas
16685 ogledov

Kateri moški najdlje zdržijo v postelji?

noge v postelji Žurnal24 main
Raziskave so pokazale, da na pogostost seksa vplivajo številni dejavniki, med katerimi so najpogostejši starost, zdravje, spolna želja in življenjski slog.

Ne glede na to, ali v vajini zvezi gori iskrica strasti ali ne, ste se verjetno vsaj enkrat vprašali, kako pogosto bi morali imeti spolne odnose, kakšna je svetovna spolna statistika in kakšne spolne navade imajo ljudje okoli nas. To so vprašanja, na katera smo dolgo iskali odgovore in zdaj smo jih dobili – zahvaljujoč novi raziskavi Inštituta Kinsey za raziskave spolov in reprodukcije, ki trdi, da so končno ugotovili, kaj je "normalno" v spalnici.

Kaj je "normalno" pod rjuhami?

Najpogosteje (vendar ne najdlje) imajo spolni odnos mladi od 18 do 29 let. Študija pravi, da imajo odnos v povprečju 112-krat na leto ali dvakrat na teden. Ljudje, stari od 30 do 39 let, imajo razmerja nekoliko redkeje, in sicer 86-krat na leto, kar so raziskovalci izračunali na 1,6-krat na teden. Starostna skupina od 40 do 49 let ima pol manj spolnih odnosov kot 20-letniki, torej 69-krat na leto ali manj kot enkrat na teden, glavni razlog pa je življenjski slog in pomanjkanje spolne želje. Kaj pa starejši od 50 let? Raziskovalci ugotavljajo, da je zelo malo raziskav za odgovor na to vprašanje in da spolnost ljudi, starejših od 50 let, ni dovolj raziskana.
Nato so analizirali stališča starostne skupine od 50 do 90 let in ugotovili, da so zdravstvene razmere, fizične težave in upad spolne želje glavni razlogi, zakaj imajo starejši od 50 let v povprečju spolni odnos le nekajkrat letno. Ista raziskava je pokazala, da moški pogosteje razpravljajo o vplivu zdravstvenega stanja na spolne dejavnosti. Na primer, bolezni srca, visok krvni tlak in sladkorna bolezen so glavni vzroki za impotenco pri moških, starejših od 50 let.

In kako je s trajanjem spolnega odnosa?

Raziskovalci so zbrali 500 parov, jih dali v spalnico in jim dali štoparice. Sodnikom je bilo rečeno, naj pritisnejo start za penetracijo in stop za ejakulacijo. Študija je razkrila, da pri večini ljudi spolni odnos traja res kratko – v povprečju 5,4 minute. Ta čas se po definiciji nanaša izključno na spolni odnos, brez predigre, božanja, dotikov in oralnega odnosa. Starejši moški niso zdržali dlje od mladih moških, niti tisti, ki so nosili kondome, niti obrezani moški. Ti pogosti razlogi za daljši ali krajši odnos so se izkazali za mit in na veliko presenečenje raziskovalcev. Najdlje so vzržali večji moški, tako da lahko sklepamo, da je telesna teža eden najpomembnejših dejavnikov za to vprašanje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.