Magazin > Odnosi in prosti čas
190 ogledov

Katero je najbolj inteligentno astrološko znamenje?

astrologija Shutterstock
Po prepričanjih nekaterih astrologov naj bi bila prav Tehtnica tisto najbolj inteligentno astrološko znamenje, saj je edino, ki ga reprezentira objekt, a zadeva je vsekakor bolj kompleksna kot je videti na prvi pogled.

Priznani astrolog Neil Crabtree poudarja, da tudi v sferi astrologije obstaja več področij inteligence.

Mentalna inteligenca se po njegovem mnenju povezuje z zračnimi znamenji, kamor spadajo Tehtnica, Dvojčka in Vodnar ter 3., 7., in 11. hišo. Ljudje s poudarjenim Dvojčkom v natalni karti so ponavadi inteligentni posamezniki, Tehtnica zna najbolj dobro in bistro izmed vseh znamenj ravnati z ljudmi, Vodnar pa se povezuje z znanstveno inteligenco.

Zemeljska inteligenca se povezuje z Bikom, Devico in Kozorogom. Gre za vrsto inteligence, ki je močna na področjih udobnega življenja, vsakodnevnih opravkov in trdega dela. Bik je izjemno praktično znamenje, nagnjeno tudi k akumuliranju materialnih dobrin, Devica se brez dvoma ponaša z zdravo pametjo in svojim analitičnim pristopom, medtem ko Kozorog obvladuje samodisciplino in strukturo na dnevni ravni.

Ognjena inteligenca se povezuje z vitalnostjo in entuziazmom. Oven je znamenje, ki izžareva neodvisnost in raziskovalni zanos, Lev se ponaša z vodstvenimi sposobnostmi in žarjenjem svojega kreativnega jaza, Strelec pa je tisti, ki se poda v odkrivanje neznanega in ob tem ne pozna mej. 

Vodna inteligenca pa je značilna za Raka, Ribi in Škorpijona. Medtem ko je rak izjemno čustveno znamenje, ki ima pregovorno mehko sredico in trd oklep, iz katerega ga je večkrat potrebno zvabiti, kar nam - roko na srce -, lahko vzame kar precej dragocenega časa, Škorpijon uteleša prodorno energijo in zna svoja čustva tudi uspešno skriti ter zakriti. Ribi izžarevajo najvišjo stopnjo sočutja in so izjemno čustveno znamenje. Pri slednjem se obenem konsistentno pojavlja želja po begu iz krute realnosti, ki se lahko transformira skozi umetniško izražanje, po drugi strani pa tudi skozi droge in alkohol. 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.