Magazin > Odnosi in prosti čas
42 ogledov

Kje so prijetni rituali dobrih starih zmenkov?

ženska, večerja, obrok, restavracija Profimedias
Kaj se je z nekaterimi prijetnimi rituali zmenkov zgodilo v novodobnem času? Namesto rož, večerje in prevoza zgolj 'pijačka', kava in gledanje filma doma?!

1. "Te poberem doma ob 20. 00 uri?"

Včasih je bil to povsem tradicionalen ritual vsakega zmenka – fant pobere dekle doma ob dogovorjeni uri, nato pa se skupaj odpeljeta večerji naproti … Morda tovrsten ritual še obstaja v kakšnem izmed bolj ruralnih predelov, prav gotovo pa je, da je v mestnih četrtih že precej izpodrinjen s strani bolj modernističnih predstav o zmenkih.

2. Kaj se je zgodilo z rožami?!

Kaj se je pravzaprav zgodilo s šopkom rož, ki naj bi ga fant prinesel dekletu na zmenek? Tudi ta sicer lepa navada v sodobnem svetu skorajda ne obstaja več. Veste fantje, ženske ljubijo rože tudi v novodobnem času …

3. Večerja in ne samo pijača …

Kaj pa večerja, ki zagotavlja prijetno snidenje ob slastnih prigrizkih? Tudi ta ritual je na zmenkih na žalost že skoraj izumrl … Sedaj so v ospredju: 'pijačka', 'kava' ali 'gledanje filma pri njemu doma'!

 

Komentarjev 2
  • dimnikar 07:11 05.november 2015.

    Ženske se na to vseeno palijo, tako da lahko da je samo pameten moški. Je pa res, da starejši kot si, večji onus je na ženski da se potrudi, ker imajo statistično manj verjetnosti da koga najdejo. Družbena mentaliteta teh ...prikaži več dejstev sicer še ni dohitela.

  • h3o 18:36 04.november 2015.

    Ko vidiš moškega z rožami, se vidi, da to ni več moški, ampak polmoški oziroma copata...