Magazin > Odnosi in prosti čas
33 ogledov

Koliko vas bo stala soba na oktoberfestu

oktoberfest EPA
Oktoberfest vsako leto privabi številne goste, med njimi tudi Slovence. Pred odhodom se je vredno pozanimati, o cenah nočitev.

München je eno najdražjih nemških mest in v času oktoberfest svoj sloves upraviči. Medtem ko se v povprečju cene hotelskih sob gibljejo med 118 in 155 evrov, v času med 20. septembrom in 5. oktobrom cene še dodatno poskočijo. V prihajajočem vikendu boste za nočitev v tem mestu odšteli 323 evrov, je pokazala trivagova raziskava. 

Nižje cene lahko pričakujete v drugih bavarskih mestih. V Nürnbergu v času oktoberfesta soba v povprečju stane 105 evrov, v Passau 88 evrov in v Augsburgu 103 evre. 

Oktoberfest največkrat obiščejo Švicarji in Avstrijci, sledijo pa jim domači gostje. Veliko zanimanja za festival piva so zaznali med skandinavskimi narodi, ki so se prav tako uvrstili med top 10 oboževalcev nemškega piva. Med deseterico sicer najdemo še Italijane in Ruse.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.