Magazin > Odnosi in prosti čas
13218 ogledov

Končno vemo, zakaj se ženske prej naveličajo seksa kot moški

seks Žurnal24 main
Takšna je resnica.

Redni seks je dober za zdravje, a na žalost je nova raziskava pokazala, da se ženske seksa štirikrat hitreje naveličajo seksa kot moški. V raziskavi so sodelovali moški in ženske, ki s svojim partnerjem živijo več kot eno leto.

V raziskavi je sodelovalo pet tisoč moških in sedem tisoč žensk. Vsem je skupno, da jim z leti upada libido. Moškim se libido zniža med 35. in 44. letom, ženskam pa med 55. in 64. leti. Vprašali so jih, kakšen je njihov libido v zadnjih treh mesecih. 15 odstotkov moških je izjavilo, da jim je upadel, žensk, ki so podale enak odgovor pa je kar 34 odstotkov.

In zakaj pride do tega? Ženskam se libido zmanjša, ko so v hiši otroci ali ko imajo slabo komunikacijo s partnerjem. Če se ne počutijo dovolj sproščene, da bi se s svojim partnerjem pogovorile o zadevah iz spalnice, so raje tiho in zmanjšajo spolne aktivnosti. Moškim libido upade, če imajo težave z erekcijo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.