Magazin > Odnosi in prosti čas
52 ogledov

Kondome vzemite s seboj

kondom Shutterstock
Pred nami je najdaljša noč v letu, ko ob kozarčku ali dveh preveč lahko popustijo vse zavore. Če ne želite neprijetnih presenečenj, med obvezno opremo vključite kondome.

Noč ima svojo moč. Če temu dodate še šampanjec ali kakšno drugo alkoholno pijačo, se lahko kmalu znajdete v stanju, ko vse na temo varnega seksa izpuhti iz glave. Na pravila se ne ozirajo ne moški ne ženske, posledica takšnega vedenja pa ni samo neželena nosečnost. 

Raziskava, ki so jo opravili na univerzi v Torontu, je pokazala na obstoj vzročno-posledične povezave med uživanjem alkohola in nezaščitenimi spolnimi odnosi. Sodelujoče so razdelili v dve skupini, na tiste, ki so pili alkohol, in tiste, ki so ostali trezni. Zanimalo jih je, kakšno je tveganje za nepremišljeno spolno vedenje. 

Rezultati so potrdili predpostavko, da se z večjo količino zaužitega alkohola, povečuje možnost, da se bomo neodgovorno vedli. Ženska, ki zaužije štiri alkoholne pijače, in moški, ki jih zaužije pet, imata pet odstotkov več možnosti, da se spusti v spolni odnos brez zaščite. Strokovnjaki opozarjajo, da se s tem povečuje možnost za prenos spolno prenosljivih bolezni.

Komentarjev 1