Magazin > Odnosi in prosti čas
2593 ogledov

Leto 2021: Tudi to leto bo turbulentno

numerologija Profimedia
Prihaja turbulentno leto, pravi numerologinja Lili Sorum.

Lili Sorum | Avtor: Anže Godec Anže Godec
Leto 2020 je ozaveščalo drugo plat zgodbe ter našo lastno drugačnost, tudi temo. Torej lažje ali bolj jasno smo zaznavali, kaj vse je narobe. V letu 2021 se pričakuje premik naprej, v smeri napredka in lepših časov, a vseeno še ne govorimo o novem načinu življenja. Predvsem se učimo sprejemati in upoštevati drugačnost, presegati meje in ovire na drugačen način. Morda bo šlo sprva za neke vrste radovednost, ki nam bo preko zanimivih naključij (ki to niso) prinesla razodetje. Če se vedno družimo in pogovarjamo le z enako mislečimi, bomo težko rasli. Nekdo, ki razmišlja ravno obratno kot mi, nam lahko razširi obzorja. Razumevanje nečesa ne pomeni odobravanja. Pomeni preprosto, da znamo razumeti.

Sama dinamika leta bo hitrejša in mnogo bolj nestanovitna. Stopamo v čas, za katerega je zelo nehvaležno predvidevati, kaj točno te spremembe bodo, razen tega, da ne bodo trajne. Smo v večletnem procesu sesuvanja obstoječih sistemov, ki ne delujejo, zato ni presenečenje, da so ravno politični, zdravstveni in izobraževalni sistem na tapeti, da se po domače izrazim. Ta se je pričel leta 2011 in se bo zaključil 2023. Najbolj pomembno leto bo 2022.

Kot posameznik bomo mnogo lažje presegali lastne omejitve. Občutili bomo potrebo po spremembi in pa svobodi. Nekoliko bolj drzni bomo ter lažje bomo tvegali. Hitreje si bomo premislili, zato morda dobronameren nasvet: vsaka obljuba, ki jo boste dobili, se ne bo izpolnila. Seveda pa bo to naporen čas za vse, ki se težje prilagajajo in prisegajo na tradicijo. Ne zamerite. Pričakovati je, da se bodo okoliščine spremenile.

Na svetovni ravni govorimo o času, v katerem bosta svoboda in spoštovanje drugačnosti v ospredju. Torej, fokus bo na vseh, ki so kakorkoli zatirani. Gibanja kot denimo Me Too in Black lives matter so le začetek. Obeta se nam več migracij – morda najbolj izrazita bo ravno premik v online svet. Vse bolj bomo globalno povezano in vse bolj lokalno razklani ali odmaknjeni. Prihajamo v preizkušnje pristnosti medsebojnih odnosov. Včasih smo rekli ''papir vse prenese'', zdaj pa morda lahko šaljivo dodamo: ''filter vse skrije?'.

Na splošno bi dejala takole: v ljubezni se nam obetajo pravzaprav še bolj pestri časi kot letos (leto 2020 je dobilo sloves leta ločitev), saj stopamo v energije, ki krepijo potrebo po svobodi. Vsi, ki se počutijo kakorkoli ujete v odnos, v situacijo ali celo manjvredne, bodo najverjetneje občutili močno potrebo spremembi. Po domače povedano, pojavil se bo ''dovolj imam'' občutek. Dora novica je, da bomo lažje premagovali predsodke in zadržke v intimi (pomežik).

V poslovnem življenju gre za čas negotovosti, zato se odsvetuje denimo odločitev za  kredit in vse, kar je obvezujoče dalj od desetih let.

Na področju zdravja pa bo močan vpliv števila 4 (seštevek 2020) popustil. Ne preseneča, da se je leta 2020 pojavil virus, saj število 4 povezujemo s fizičnim telesom. V letu 2021 pa nas vsekakor močno spodbujam, da se več gibamo v naravi.

Uporabimo to leto za več športnih dejavnosti, selitev in spremembe, za katere bi še tri leta nazaj trdili, da so nemogoče. Torej, pred nami je izvrstno leto za premagovanje svojih lastnih omejitev. Odsvetujejo pa se dolgoletna investiranja, saj bo zaradi same nestanovitnosti energije izid zelo negotov.

Po domače bi lahko temu rekli, da bo ponekod končno počilo po šivih. Ne bomo si več mogli zatiskati oči, odzvali pa bi se lahko preveč impulzivno. Zato si ne jemljite preveč k srcu, če se bo na vas hudoval mimoidoč, seveda pa za vse nas velja vdihniti, preden izrečemo ostre besede, ki bi jih (jih bomo) kasneje obžalovali.

Naj bo to leto, ko bomo kot človeštvo končno presegli zastarele stereotipe in predsodke, si drznili biti, kdor smo in sprejemali druge s strpnostjo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.