Magazin > Odnosi in prosti čas
138 ogledov

Magična številka za vašo srečo

Spolnost Profimedias
Spolnost je seveda potrebna. Vendar, ali veste, da so izračunali, kako pogosta naj bo, da boste srečni.

Na splošno se strinjamo, da je spolnost pomembna sestavina dobrega partnerskega odnosa, a raziskovalci do sedaj nikoli niso jasno povedali, koliko jo je dejansko potrebne, da bomo v odnosu srečni, zadovoljni in se počutili povezane. 

Čeprav več spolnosti dobro vpliva na odnos, je prava mera enkrat na teden. Tako so ugotovili raziskovalci Univerze v Torontu, v študiji, ki je trajala 23 let in v katero je bilo vključenih 25 tisoč ljudi. 

Ljudje so splošno gledano srečni v odnosu, kjer je spolnost pomembna in nepogrešljiva sestavina, a raziskava je pokazala, da je za dolgotrajen odnos idealno imeti spolni odnos enkrat na teden.

Več je ok, manj pa ne

Resnica je, da bo več od tega, dobro vplivalo na odnos, a stopnja sreče v dolgotrajnih zvezah in odnosih ne bo zaradi tega nič večja. Enako srečni bomo, če bomo seksali enkrat, dvakrat ali večkrat na teden, problem pa bo nastopil, če bo številka manjša.

"To je dobra novica za pare, ki se počutijo pod pritiskom, da bi morali imeti spolni odnos vsak dan ali vsak drugi dan," pravi avtorica študije Amy Muise. "Seveda to ne pomeni, da se na tem področju ni potrebno truditi, a spolnost enkrat na teden bo prinesla dovolj intimnosti in strasti."

Komentarjev 2
  • zkvazdjkrregistracijozahtevate 21:55 19.november 2015.

    To je ravno prav redko da je želja močna, pa ravno prav pogosto da te ne premami kdo drug kot bi te smel.

  • Ferluci 19:51 19.november 2015.

    Milan Kučan je v svoji novi knjigi napisal točno to. Ob petkih, ob 4:45, enkrat tedensko.