Magazin > Odnosi in prosti čas
925 ogledov

Med nosečnostjo pazljivo s čaji

Zivljenje 25.11.13, nosecnica, nosecnost, foto: shutterstock Shutterstock
Nosečnost in virusna obolenja. 
Preverite alternativo klasičnim zdravilom.

Prehlad in gripa sta nekaj, čemur bi se vsaka nosečnica rada izognila. O tem, kako ju preprečiti in kaj storiti, če nas doletita med nosečnostjo, nam je nekaj nasvetov dala Ines Logar, magistra farmacije in homeopatinja.

Čaji in preventiva

"Nosečnost je stanje, ko moramo biti zelo previdni pri jemanju klasičnih zdravil, homeopatija v nizkih potencah pa nima stranskih učinkov in jo lahko v tem času uporabljamo brez strahu," pravi Logarjeva. Dovoljeno je seveda zmerno pitje čajev (razen tistih, ki imajo opozorila za prepoved v nosečnosti; med te spadajo krhlika, ki lahko povzroča krče, hibiskus, ki lahko sproži splav, odsvetovani pa so še kolmež, pegasti badelj, rabarbara, vinska rutica, brinove jagode, ginseng, rman in kamilica). Nosečnice naj posežejo po čajih iz lucerna, regrata, repinca, melise, koprive, listov maline, potrošnika in ovsa.

Brez antibiotikov

Izogniti se je dobro tudi antibiotikom, čeprav so nekateri prilagojeni za uporabo v nosečnosti. "Uporaba antibiotikov v nosečnosti ni priporočljiva, razen če bi obolenje lahko naredilo več škode kot zdravilo," pravi farmacevtka in homeopatinja. Po njenem mnenju so ob pravočasnem jemanju homeopatskih pripravkov antibiotiki povsem nepotrebni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.