Magazin > Odnosi in prosti čas
102 ogledov

Možgani bolj seksi kot prsi in dolge noge

možgani glava moški Shutterstock
Znanstveniki pravijo, da naredi inteligenca žensko bolj privlačno za moške, saj napoveduje, da bo bolj odgovorna mama.

Možgani so bolj seksi kot prsi in dolge noge. Tako pravi najnovejša študija Univerze v Cambridgeju, ki ugotavlja, da moški bolj kot velike prsi in dolge noge ter druge zunanje privlačnosti, cenijo inteligenco. 

Evolucijski biolog David Bainbridge je za medije dejal: "Glavna stvar, ki jo moški iščejo, je inteligenca. Raziskave so to večkrat pokazale." Napovedovala naj bi namreč, da bo ženska boljša mama, zaradi česar moške bolj privlači.

Moške privlači simetrija

Profesor Bainbridge je dejal tudi, da moške bolj privlačijo simetrične oblike, saj indicirajo, da je potencialna partnerka mlada, zdrava in ima dobre gene. Zato jih toliko ne zanima velikost ženskih prsi, ampak bolj simetričnost, ter ne toliko dolžina nog kot to, da so le te ravne, kar je znak dobrih genov.

Za Daily Telegraph je profesor Bainbridge dejal: "Velikost prsi ni važna. Velike prsi so bolj verjetno asimetrične, moške pa privlači simetrija. Poleg tega so prej videti starejše, moški pa cenijo mladost."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.