Magazin > Odnosi in prosti čas
37 ogledov

Na podlagi tega vas drugi ocenjujejo

rokovanje, služba, poslovna ženska Žurnal24 main
Ko nekoga spoznate, želite čim prej oceniti, kakšna oseba stoji pred vami.

Ljudje si na podlagi stvari, ki jih pri drugih opazijo, ustvarijo prvi vtis o človeku. Od tega je včasih odvisno, kako se bo odnos med dvema osebama razvijal naprej. 

Na kaj so ljudje pozorni?
1. Rokopis. Na podlagi tega, kako pišete, si ljudje lahko ustvarijo sliko o tem, kakšni ste, navaja National Pen Company.

2. Barva oblačil veliko pove o vašem značaju. Revija Psychology Today navaja, da so ljudje, ki pogosto nosijo črno, umetniško usmerjeni in posvečajo veliko pozornosti podrobnostim. Tisti, ki imajo raje rdečo, živijo življenje zelo aktivno in s polnimi pljuči. Ljudje, ki imajo radi zeleno, so zelo vdani, tisti, ki radio nosijo zeleno pa so organizirani in logično razmišljajo.

3. Nohti pritegnejo veliko pogledov. Če jih grizete, s tem kažete, da ste pogosto napeti in pod stresom.

4. Čevlji. Omri Gillath z univerze v Kansasu trdi, da se ljudi lahko oceni samo na podlagi kvalitete, stila, barve in stanja njihovega obuvala. Na tej podlagi naj bi lahko ocenili okoli 90 odstotkov osebnih značilnosti lastnika.

5. Oči so ogledalo vaše duše. Razkrivajo, kaj si mislite in kako se počutite.

6. Ste točni ali zamujate? Z zamujanjem ne dajete dobrega vtisa o sebi. Če pridete na sestanek že pred dogovorjeno uro, pa pokažete, da ste zel obzirni in organizirani ter nenazadnje tudi motivirani.

7. Stisk roke prav tako pove veliko o vas. Močan stisk roke kaže na samozavestno osebo, medtem ko ljudje z rahlim stiskom roke nehote oddajajo znak, da se bojijo izzivov.  

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.