Magazin > Odnosi in prosti čas
2030 ogledov

Najlepši kotički Jadrana, ki jih lahko odkrijete le s plovilom

Kornati Shutterstock
S čolnom odkrijte najlepše skrite kotičke Jadrana. Zagotovo vam ne bo žal.

Korčula: plaža Vaja

Do čudovite plaže Vaja, ki je na otoku Korčula, lahko sicer pridete tudi peš, a je pot do nje precej zahtevna. Če telesno niste najbolje pripravljeni ali če se vam po žgočem soncu sredi julija ali avgusta preprosto ne da hoditi po razbeljenih poteh, jo obiščite s plovilom. Zaradi čudovitega turkizno modrega morja boste zagotovo ostali brez besed.

 

A post shared by Maurice de Jong (@mauricedenjong) on

Mali Brijun

Mali Brijun leži v otoški skupini Brijuni, zahodno od istrskega naselja Fažana. Velik je le 1,07 kvadratnega kilometra, tako da imate lahko srečo in ste na otoku popolnoma sami. Otoček je poln čudovitih plaž in zalivčkov, v katerih boste lahko uživali cel dan.

 

A post shared by Vanessa Ritchie (@van_ritch) on

Koludarac

V bližini Malega Lošinja leži majhen otok Koludarac, ki vas bo s svojimi plažami, turkiznim morjem in borovim gozdičkom očaral. Do njega lahko dostopate le z morja.

 

A post shared by Tomislav Karić (@tomislav.karic) on

Kornati

Dalmatinski biser 125 otokov vsako leto navdušuje vse več turistov. Ni čudno, da je ta destinacija ena najbolj priljubljenih na Hrvaškem, saj so otoki resnično čudoviti, polni skritih plaž. Na nekaterih otokih so tudi izjemno dobre restvracije, poleg tega pa je njihova površina tako velika, da se na plaži nikoli ne boste obremenjevali zaradi gneče.

 

A post shared by Fiona Urbain (@fiona.urbain) on

V osami na Dugem otoku

Sedmi največji otok južnih sosedov skriva marsikatero plažo, ki jo lahko najdete le s plovilom. Ena najbolj priljubljenih plaž je Veli žal, ki gleda na odprto morje. Plaža je idealna za vse, ki si na oddihu ne želijo pretirane gneče in hrupa, saj nikoli ni preveč zasedena.

 

A post shared by Jason Lau (@meetjasonlau) on

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.