Magazin > Odnosi in prosti čas
67 ogledov

Najnevarnejše destinacije za ženske

turistka Profimedias
Britanska vlada je zaradi povečanega števila ženk, ki potujejo same, objavila seznam najnevarnejših destinacij za ženske in ob tem opozorila, na kaj morajo biti pozorne.

V zadnjih nekaj letih je potovanje postalo cenejše in dostopnejše. Nekateri ljudje še vedno potujejo s potovalnimi agencijami, drugi s prijatelji, tretji pa najraje potujejo sami. Tisti, ki potujejo sami, pravijo, da si s tem zagotovijo najboljše dogodivščine in da tako največkrat spoznajo domačine.

Potovanje je lahko v nevarno ne glede na to, koliko ljudi je v skupini, ki potuje. Če pa posameznik potuje sam, je nevarnost še večja. Ker so šibkejše so velikokrat tarča različnih nepridipravov kot moški.

Veliko je zgodb o omamljanju žensk z drogami, posilstvih in celo umorih. Britanska vlada je objavila seznam destinacij, ki so za pripadnice nežnejšega spola najnevarnejše, v primeru, da potujejo same ali v družbi drugih žensk.

1. Bogota
2. Mexico City
3. Lima, Peru
4. New Delhi
5. Jakarta
6. Buenos Aires
7. Kuala Lumpur
8. Bangkok
9. Moskva
10. Manila
11. Pariz
12. Seoul
13. London
14. Peking
15. Tokio
16. New York

Izkušene popotnice pravijo, da so ženske takšnim nevarnostim izpostavljene tudi v domačem okolju, a ker se v tujini prepustijo "počitniškemu duhu“, so bolj neprevidne in s tem lažje tarče za napad.

Zanimive vsebine o potovanjih najdete tudi na portalu Med.over.net.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.