Magazin > Odnosi in prosti čas
200 ogledov

Namigi za pripravo boljše potice

potica Profimedias
Kako pripraviti potico, ki lahko tekmuje s tisto, ki jo je nekoč pripravila vaša babica? Upoštevajte spodnje nasvete in uspeh je zagotovljen.
  • Sestavine morajo imeti sobno temperaturo, tako jajca kot tudi maslo in mleko. S tem kvasovkam pomagate za enakomerno sproščanje ogljikovega dioksida, ki rahlja testo. Za lepše vzhajanje pred pripravo potice morate poleg sobne temperature poskrbeti tudi za presejano moko brez grudic.
  • Če se boste odločili za tradicionalno orehovo potico, orehe pred mletjem postavite v ogreto pečico za nekaj minut. Tako si olajšate delo z mletjem jedrc, ki se v pečici segrejejo in postanejo malo mehkejša.
  • Rozine naj ne bodo nikoli suhe, vedno jih namočite v vodi ali v rumu, pomešanim s sladkorjem. Rozine naj v raztopini stojijo več ur, da se dodobra napijejo.
  • Vzhajanja testa ne merite s časom. Testo naj vzhaja za dvojno velikost začetne, vmes pa nujno še enkrat pregnetite. Testo ne sme shajati preveč, ker bi se tako lahko sesedlo pod težo nadeva.
  • Potico pred peko premažemo z mlekom ali mešanico iz razžvrkljanega jajca in mleka . Ne uporabljajte samo jajca, saj se bo skorja potice zaradi njih preveč zapekla.
  • Čeprav se marsikdo strinja, da je potica najboljša, ko je še topla, pa to ni najbolje. Staro pravilo ostaja, da naj bi se potica rezala šele, ko je ohlajena.

Poleg tega, da se za veliko noč marsikdo odloči za tradicionalno orehovo potico, lahko pripravite tudi katero drugo. Vedno bolj priljubljena je čokoladna potica s kokosom, dve bolj tradicionalni sta rozinova in pehtranova, naredite lahko naredite tudi makovo potico ali ocvirkovo.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.