Magazin > Odnosi in prosti čas
5900 ogledov

Napitek, ki vam bo poklonil dvakrat močnejši orgazem, imate ga doma!

Orgazem Profimedia
Ženske ponorele za tem trikom.

Če ne pijete kave, jo začnite piti - vsaj pred spolnim odnosom ali samozadovoljevanjem, svetujejo na TikToku.

Kofein je vazodilatator, kar pomeni, da povzroči širjenje krvnih žil, kar poveča krvi pretok. Zato ljudje pijejo kavo zjutraj ali čez dan, ko čutijo, da potrebujejo več energije. A kava ne poživi le našega telesa, ampak tudi orgazem. Ženske na TikToku pravijo, da si pred meseno naslado privoščijo espresso, kar jih menda katapultira v orgazmični raj. Orgazem naj bi bil močnejši in kvalitetnejši od najbolj kakovostne kave, trdijo pripadnice nežnejšega spola. 

Navedbe je preverila avstralska seks gurujka Nadia Bokody, ki je, preden je prižgala vibrator, spila dvojni espresso. "Nisem doživela ravno zunajtelesne izkušnje, kot jo je obljubljal TikTok, a zdi se mi, da je bil orgazem vseeno bolj intenziven kot običajno," pravi strokovnjakinja.

Na žalost ni konkretnih raziskav, ali mit o kofeinskem orgazmu drži. Študija iz leta 2018 na podganah je sicer pokazala povezavo med vnosom kofeina in spolnostjo, pri čemer so podganje samice, ki so prejemale kofein, imele več orgazmov in so bile bolj 'razpoložene' za seks.

Ginekolog iz Melbourna dr. Joseph Sgroi je dejal, da povezava ni povsem izključena, a meni, da bi bila korist od kofeina manjša, kot je opevano. Če vam bo partner torej namesto predigre ponudil kavo, jo odklonite in od njega zahtevajte prikaz jezičnih ali prstnih spretnosti.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.