Magazin > Odnosi in prosti čas
208 ogledov

Naredite nepozabno zabavo

silvestrovo šampanjec Shutterstock
Prirejate zabavo za nepozabno silvestrovanje? Za vas smo poiskali nekaj namigov.

Organizirate zabavo za silvestrovo? Včasih je priprava na zabavo stresna in lahko se zgodi, da vam bo zmanjkalo idej za njeno pripravo. Preberete nekaj nasvetov, kako popestriti silvestrovo zabavo.

Brez hrane ne gre

Da si olajšate delo, prosite goste, da vsak prinese kakšno posebno predjed ali morda le prigrizek. Pobrskajte po spletu in poiščite zanimive ideje za prigrizke, po katerih si vas bodo gostje zapomnili. Idealni so pekovski izdelki, ki jih lahko ponudite tople ali hladne. Naredite na primer, bruskete, toaste, crostine, mini pice ali sirove žemljice, ki jih bodo gostje lahko jedli ves čas. Zelo priročni so zamrznjeni francoski rogljički ali polnjeni žepki, ki jih lahko zelo ugodno kupite v trgovini. Ko hiša zadiši po toplih maslenih rogljičkih, se bo čarobno vzdušje še okrepilo. Poleg tega vam ne bodo vzeli dodatnega časa. Priročni so tudi mini sendviči, poskrbite tudi za vegi ponudbo. Nikakor ne smejo manjkati sladice, ponudite jih na zanimiv način. Dobra ideja so denimo tortice na palčkah oziroma cake popsi, na spletu lahko najdete veliko dobrih receptov zanje. 

Pijača

Poskrbite za zadostne količine tekočine, čaja, sokov in vode. Kupite sestavine za dobrega kuhančka, ki bo goste posladkal in pogrel. Zelo dobra in primerna pijača za silvestrovo je šampanjec, ki mu lahko s paličnim mešalnikom vmešamo sladoled. Za polnoč pa morate imeti pripravljen dober šampanjec.

Določite temo

Dodajte temo svoji zabavi. Vsak gost naj pride denimo oblečen v najbolj moderna oblačila leta 2014 ali v nekaj, za kar mislijo, da bo trend v letu 2015. Lahko naredite tudi čisto pravo elegantno zabavo, kjer morajo biti dame nujno v oblekici, moški pa v srajci. Lahko so obvezni zlati dodatki, ali kakšen zelo kičast kos oblačila. 

Dekoracija stanovanja

Naredite snežinke iz papirja ter jih obesite na strop. Lahko jih polepite z bleščicami ali pobarvate. Kot enostavno dekoracijo jih nekaj razdelite po mizi. Zapomnite si, več jih bo, boljše novoletno vzdušje bo. Tudi beli in srebrni baloni so super za dekoracijo sobe, pustite jih kar prosto letati po sobi. Nikakor ne pozabite na svečke in dišave.

Darilca za goste

Predlagamo, da ženskim gostom podarite šminko z bleščicami, saj bodo z veseljem v novo leto vstopile z bleščečim nasmeškom. Moškim lahko podarite bleščečo kravato ali metuljčka. Tako bo vstop v novo leto glamurozen in bleščeč. Lahko se dogovorite za srečolov, kjer vsakdo prinese eno darilo v določeni vrednosti. Lahko se spomnite tematskih daril, ali pa vsakdo zavije nekaj smešnega, kar je našel doma.

Gostje naj sodelujejo

V sobo postavite tablo s kredo. Vsak gost naj napiše eno željo za naslednje leto. Tako jim jih boste lahko pomagali izpolniti in oni vam. Če nimate table, lahko vsak napiše svojo željo na listek. Med vlečenjem in branjem listkov pa ugotavljate, čigava je katera želja.

Ne pozabite na glasbo

Dobra glasba je na zabavi nujna. Ker bo zabava dolga, lahko vsakdo od gostov rpinese s seboj svojo glasbo. Lahko poslušate praznično glasbo, ali pa glasbo določene države. Lahko vam gostje že vnaprej posredujejo svojo najljubšo glasbo in vi sami naredite seznam mešane glasbe. 

Paketek za domov

Gostom lahko pred odhodom domov podarite paket s potrebščinami za naslednji dan. Paket naj vsebuje aspirine ali lekadole, vitamin C in vročo čokolado v posodici za na pot.

Bolje prespati

Če bo zabava majhna in imate doma dovolj prostora, predlagamo, da gostje prespijo pri vas doma. Tako se bodo izognili dragim taksijem ali vožnji pod vplivom alkohola. Če to ni mogoče, dan prej poskrbite, da imate številko taksija in gostom naročite, da pridejo brez avta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.