Magazin > Odnosi in prosti čas
48 ogledov

Naspane ženske raje seksajo

seks Profimedias
Najpogostejši ženski izgovor, da ženskam ni do seksa? Glavobol. Tokrat so znanstveniki prišli do rešitve za vse, ki imajo težave z libidom.

 

Znanstveniki so v najnovejši raziskavi prišli do zaključka, da je spanje najboljša rešitev za zagotovljen seks. Dobro naspana ženska naj bi bila naslednji dan veliko bolj pripravljena na seks. Njen libido se po prespani noči dvigne tudi do 14 odstotkov.

"Naša raziskava je pokazala, da je za zdrav ženski libido najbolje, če se ženska dobro naspi. Pomembno je tako psihično kot fizično zdravje ženske,“ je povedal David Kalmbach, eden raziskovalcev.

Kalmbach je pomagal pri razsikavi, kjer je sodelovalo 117 žensk, ki so štirinajst dni pisale dnevnik spanja in spolne aktivnosti. S tem so primerjali ure spanja in količino spolnih odnosov, ki so jih imele v teh zabeleženih dnevih. Ugotovili so, da je daljši spanec povezan z večjo spolno aktivnostjo.

Znanstveniki poudarjajo, da je to le kratka raziskava, le kaplja v morju, a vseeno dokazuje, da je nekaj na tem: "Mislim, da ti rezultati vsaj kažejo na to, da je spanje povezano s seksom in dobrim odnosom med partnerjema. Mislim, da bi slab spanec lahko pripeljal do težav med partnerji.“

Spanje je vsekakor priporočljivo, saj je vir našega zdravja, dobre volje in energije, ne le dobrega seksa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.