Magazin > Odnosi in prosti čas
115 ogledov

Nasveti za srečen zakon

moški ženska lasje bližina ljubezen Shutterstock
Za zakon, ki traja vse življenje, je treba delati, poudarjajo strokovnjaki. Psihologinja Meredith Fuller pravi, da ima vsaka zveza vzpone in padce.

Psihologinja Meredith Fuller poudarja, da so za dolgotrajen zakon nujne predanost, dobra komunikacija ter ljubezen in naklonjenost. Parom tako ponuja nekaj nasvetov, kako narediti korake v pravo smer. 

Oblikujte si rituale
Skupna jutranja kava, večerno crkljanje na kavču. Z oblikovanjem rituala se partnerja povežeta in tako kljubujeta hitremu tempu življenja. Majhni rituali dajejo občutek zaupanja in ljubljenosti. "Če vam partner izpove ljubezen in to neprestano dokazuje z majhnimi gestami, mu lahko verjamete,“ pravi Meredith. 

Naučite se pogovarjati
Ne obupajte, če vašemu partnerju pogovor ne steče. Odprta komunikacija z vašim partnerjem je znak trdnega zakona. "Razvijajte svoje sposobnosti – obiščite tečaja, berite knjige, učite se od dobrih komentatorjev,“ poudarja Fullerjeva. "Te spretnosti vam bodo koristile na vseh področjih, tako doma kot v službi.“ 

Med ljubosumjem in prešuštvom je razlika
"Ste ali pa niste v odnosu,“ pravi Fullerjeva, ki poudarja, da afere prizadenejo vse vpletene. Zvezo lahko ogrozi tudi ljubosumje, kadar je neupravičeno. "Ljubosumje brez razloga zatrite v kali. Ni ne ljubko ne romantično. Neprimerno je in lahko vodi v prepire. Če ne gre drugače, poiščite pomoč pri strokovnjakih,“ svetuje. 

Izkazujte si naklonjenost in spoštovanje
Pomembno je, da nimate partnerja za samoumevnega. "Nekateri rečejo, ljubim te, drugi to pokažejo. Pomembno je, da vaš partner razume sporočilo, ki mu ga predajate,“ opozarja psihologinja. 

Ne pozabite na seks
Kljub hitremu tempu življenja in utrujenosti si morate vzeti čas za spolnost. Pri tem morate misliti tudi na to, kaj si želi vaš partner, ne samo kaj si želite vi. Fullerjeva poudarja, da je popolnoma normalno, da par z otroki seks občasno da na stranski tir. "Včasih morate potrpeti, ker je eden od vaju utrujen. Poskrbite le, da se suša ne vleče predolgo,“ pravi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.