Magazin > Odnosi in prosti čas
66 ogledov

Navade, ki počasi ubijajo ljubezen

prepir, moški, ženska, skrbi Profimedias
Če teh navad ne boste opustili, boste zelo hitro spet samski.

1. Partnerja ne poslušamo
Ponavadi se začne tako, da partnerja ne vprašamo več, kakšen je bil njegov dan ali kakšno je njegovo mišljenje o neki temi. Če pa ga ali jo že vprašamo, pa odgovor enostavno preslišimo. Takšno obnašanje že nakazuje na to, da smo se skozi življenje začeli prebijati sami. Situacijo lahko že zelo izboljšate, če vašo boljšo polovico povabite na pogovor, med katerim se ne ukvarjate z drugimi rečmi, ampak pozorno poslušate njene besede.

2. Partnerja se ne pogovarjata o težavah
Nekateri o težavah raje molčijo, kot da bi se o njih s partnerjem pogovorili, ker so imeli v preteklosti slabe izkušnje. Prekinite začaran krog, kajti nekoč bo nastopil čas, ko bo za razreševanje težav prepozno.

3. Kritik je več kot pohval
Na splošno velja, da je lažje kritizirati kot hvaliti. Nič ni narobe, če partnerju poveste, da dela napake oziroma da vam določeno obnašanje ni všeč, težava pa nastane, če zanj ali zanjo ne najdete več lepih besed.

4. Zvezo jemljete za samoumevno
"Za vse čase bova skupaj.“ Lepa misel, ampak na žalost ni vedno tako. Za ljubezen se je treba truditi, jo tudi po več letih narediti razburljivo in partnerju pokazati, da vam je pomemben in da si želite z njim preživeti čas.

5. Ne želite narediti prvega koraka oziroma prevzeti iniciative
Če si nečesa želite, naredite prvi korak.

6. Načrtovanje prostega časa
"Danes greva k moji mami, jutri mora z mano k prijateljici, v sredo pa imava kuharski tečaj.“ Super, če se s temi 'sestanki' strinja tudi partner. Če se ne, bo ogenj pod streho. Upoštevajte partnerjeve želje.

7. Ne preizkušata novih stvari
Rutina je največji ubijalec zvez, zelo hitro pa jo lahko tudi odpravite, če se le malo potrudite. Poskusita vsaj enkrat na teden preizkusiti nekaj novega.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.