Magazin > Odnosi in prosti čas
55 ogledov

Navade, ki pokvarijo orgazem

seks Shutterstock
Se vam orgazem pogosto izpridi? Ko že mislite, da bo res vrhunsko, pa se potem iz njega izcimi le nekaj komaj omembe vrednega. Izognite se razočaranju.

Pomislite in se vprašajte, kako najpogosteje seksate. Je to za vas postalo rutina? Morda prav tukaj tiči razlog, zakaj vaši orgazmi ne dosegajo višav, ki si jih želite. 

Če pred seksom radi kakšnega zvrnete, lahko razlog za nezadovoljive orgazme iščete tukaj. Raziskava, objavljena v Hormones and Behavior, je pokazala, da se intenzivnost ženskega orgazma, ko je v krvi prisoten alkohol, občutno zmanjša. 

Težava lahko nastane tudi, če orgazme pogosto hlinite. Klinična seksologinja Kelley Johnson opozarja, da s takšnim obnašanjem utrjujete vzorce med spolnimi odnosi, poleg tega pa bo tudi partner pričakoval določeno obnašanje. 

Ne pozabite na predigro. Ženske delujejo povsem drugače kot moški in potrebujejo več časa za stimulacijo. Predigro morate jemati kot priložnost za boljše orgazme.

Neurejena spalnica, kjer so stvari nametane ena vrh druge. Telefoni in tablice na nočni omarici. Vse to odvrača misli od spolnosti. Uredite spalnico tako, da vas bo mikalo poigrati se med rjuhami. 

Ne obremenjujte se s tem, kako ste videti ali slišati med seksom. Takrat to res ni pomembno.
Težko se boste sprostili tudi, če seks jemljete kot nekaj sramotnega. Če vam bo lažje, obiščite terapevta in se pogovorite o občutkih sramu in krivde, saj jih boste tako lažje premagali.

Dovolite si biti glasni. Če vas ves čas skrbi, da vas bo kdo slišal med seksom, se boste le težko sprostili in uživali. 

Partner ne more vedeti, kaj si želite, če mu tega ne poveste. Imeti visoka pričakovanja in hkrati ne govoriti o njih, je recept za nezadovoljivo spolno življenje. Treba se je pogovarjati.

Ne recite ne samozadovoljevanju. Strokovnjaki za spolno vedenje opažajo, da si ženske pogosto ne vzamejo dovolj časa za to. Samozadovoljevanje povečuje možnost za dosego orgazma tudi med spolnim odnosom. 

 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.