Magazin > Odnosi in prosti čas
2768 ogledov

Navade, s katerimi nevede uničujete svoje življenje

žalost, depresija Profimedia
Mnogokrat se sploh ne zavedamo, da si škodimo.

Mnogi imajo občutek, da niso dosegli svojega potenciala. Iščejo svoje poslanstvo in se sprašujejo, zakaj v življenju ne napredujejo oziroma niso srečni. Pa so se kdaj vprašali, zakaj je tako in kaj lahko naredijo?

Mnogokrat sabotiramo samega sebe – še zlasti v tem blestijo tisti, ki se preveč obremenjujejo z malenkostmi in negativnimi posledicami, ki se morda nikoli ne bodo zgodili – tako imenovanje "sekiranje na zalogo“. 
Nič čudnega, da so nezadovoljni.

To pa ni edina navada, ki uničuje življenja.

1. Živeti v preteklosti
Starejši, kot smo, bolj smo k temu nagnjeni. Največjo nevarnost pri tej navadi predstavlja to, da se nam zdi preteklost vedno boljša, kot sedanjost. Ne oklepajte se preteklosti, ne bo je nazaj. S tem samo zapravljate svoj čas, piše Brigitte.

2. Razglabljanje
Zakaj je svet krut? Zakaj moramo umreti? Zakaj zbolimo? Na nekatere vprašanja nikoli ne bomo dobili odgovore. To je dobro čim prej sprejeti. Ne osredotočajte se na stvari, ki jih ne morete spremeniti, ampak na stvari, ki jih lahko. Če se vam zdi svet neprijazen, za neznanca naredite nekaj lepega.

3. Živeti v prihodnosti
Ne obremenjujte se s prihodnostjo. To ne pomeni, da zapravite vse, kar imate na računu, ampak da se ne obremenjujete s črnimi scenariji. Če pogledate nazaj, boste ugotovili, da ste se mnogokrat obremenjevali za nič in se je vse dobro izteklo. Zavedajte se, da vsega ni mogoče načrtovati. Naredite vse, kar je v vaši moči - tako ne boste nikoli imeli slabe vesti.

4. Preveč se oziramo na druge
Ljudje smo socialna bitja. Pomembna nam je hvala drugih, s katerimi se pogostokrat tudi primerjamo. Te navade se je dobro najpozneje ob koncu najstniškega obdobja znebiti. Le vi ste odgovorni zase in svoje življenje. Ne ozirajte se na mnenja drugih.

5. Dramatiziranje
Sveta ne bo tako hitro konec. Seveda smo imeli vsi že kdaj občutek, da je naša težava tako velika, da nas bo pokopala. Morda je res povzročila kaos – to se pač zgodi, škoda, ampak treba je spet dvigniti glavo in stopiti naprej. Z dramatiziranjem boste iz muhe naredili slona, kar vam ne bo pomagalo. Spregledali boste rešitve, ki bi vam lahko pomagale iz zagate.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.