Magazin > Odnosi in prosti čas
197 ogledov

Ne boste verjeli, kdaj je najboljši čas za seks

seks erotika moški ženska ljubimca Shutterstock
Notranja ura vpliva tudi na naše spolno življenje.

Ljudje in tudi zdravniki se vedno bolj zavedamo pomena naše notranje ure. Ta ne vpliva le na naše počutje in potrebe, ampak tudi na naše spolno življenje.

Libido in bioritem

Strokovnjaki so ugotovili, da bi ženske najraje seksale ob drugačni uri kot moški, obstaja pa točno določena ura, ko sta menda oba partnerja enako pripravljena na posteljno telovadbo – ob 5.48.

Raven moškega hormona testosterona je ponoči za 25 do 50 odstopov višja kot sicer. Ženske pa se ponoči borijo s povišano ravnjo spalnega hormona melatonina. A tudi v ženskem telesu je testosteron, ki spodbuja libido.

Strokovnjaki so v reviji British Medical Journal objavili članek, v katerem piše, da sončna svetloba spodbudi izločanje moškega hormona, saj stimulira hipotalamus (del možganov, ki je odgovoren za hormone), kar pomeni, da vzhajajoče sonce tako v moških kot tudi v ženskam zbudi spolno slo. "Raven testosterona je pri ženskah in moških najvišja zjutraj, tako kot tudi raven energije. Poleg tega je njihov um v tem času še neobremenjen z vsakodnevnimi težavami,“ pravi terapevtka Geraldine Myers. Idealen čas za seks je tako ob 5.48. Ženska ima takrat še dovolj časa, da se "ogreje“, preden moški izgubi zanimanje za seks. Zjutraj je tudi največja verjetnost, da bosta oba dosegla orgazem.

Komentarjev 4
  • allstarr111 16:51 14.avgust 2015.

    ha ha ha, res je še aplikacijo za fancy iPhone in android nucamo, da pač pocingla "fuck time" lol sevede

  • samsvojmojster 13:14 14.avgust 2015.

    Kristusove gate!!!!! Pa a za to podeljujejo doktorske nazive????? Bog pomagaj. Moja bi dobiila orgazem v desno roko... k bi me klofnila ob 5:48????? Pr nas je.... ko zagrabi... in to je to... ne rabimo strokovnjakov.... Pa zaenkrat še kr laufa :-)....

  • satir 11:12 14.avgust 2015.

    eh smo bedni, najboljši čas za seks je takrat ko te prime, če sta to dva je super, če si sam, pa na roke. Zdaj bomo pa modrovali in planirali, vodili evidence, si naročili aplikacijo na telefoninček.... ma va ma va...kagar.