Magazin > Odnosi in prosti čas
55277 ogledov

Neverjetno, kaj se dogaja po slovenskih šolah

šola, domača naloga Profimedia
Kaj bi vi naredili?

Na portalu Starševski čvek smo zasledili skrb vzbujajoč zapis. Kot kaže, je tekmovalnosti v šolah vse več, in to očitno zaradi staršev. "Otroci si v šoli ne posojajo več zvezkov. Pa kam smo to prišli. V primeru, da je otrok odsoten od pouka in potrebuje snov za prepisati, si seveda želi zapiske od nekoga, ki ima urejen zvezek in čim več zapisanega. Pridne sošolke zvezkov ne posojajo. Je posredovala podravnateljica in to sedaj izgleda tako, da starš pokliče njo, ona si izposodi zvezek od ta pridnih učenk, ga fotokopira in fotokopije preda otroku, ki je zanje prosil. Sin je bil kar nekaj ur odsoten od pouka, ker je bil poškodovan in imel operacijo. Me kliče podravnateljica, da zapiskov od pridnih punc ne more dobiti, ker so to njihovi starši prepovedali," se glasi zapis.

Ogorčeni starš je nato poklical starše enega od sošolcev. "Mi reče, da oni tega ne morejo, ker so preveč zasedeni, naj pokličemo koga, ki ima manj popoldanskih obremenitev kot njihova hči. Pa pravim, da lahko pridem do njih in pofotkam, to je za jih max 2 minuti. Tipček pravi, ma ok, ti bom poslal po mailu. Maila ne dočakam. Zdaj pa vi meni povejte, kakšne otroke to mi vzgajamo? Produkt takih staršev ne more biti prav nič dobrega. Najhuje pa je, ker to ni osamljen primer."

"In ja, pravilno je da se ne posoja. Znajdite se sami. Ali pa morda za zapiske plačajte, tako kot se to dela na faksu. Nismo več v socializmu. Če ne pa vprašajte učitelje. Oni so za to plačani, otroci zgleda da ne," se glasi eden od komenatrjev pod zapisom. Se strinjate?

Komentarjev 13
  • Ender3 15:58 08.maj 2023.

    Otroci so že tako iznajdljivi, da izkoristijo svoje telefone. Lepo presnamejo strani in jih po potrebi natisnejo..Ne rabiš si zato fizično izposojati zvezkov..Sicer pa je stvar medijsko prenapihnjena..

  • zdrej 15:14 08.maj 2023.

    Na žalost so to starši, ko so bili vzgajani v napačni vzgoji. In to je rezultat tega. Za vse so krivi učitelji, učenci pa nič. Treba tu pa tam groziti z odvetniki. Ampak jaz na mestu ravnatelja bi rekel, če ...prikaži več zgubite, še dodatno dvojno vrednost sodnih stroškov plačate šoli. Za psihične travme učiteljev in odgovornih. Vzgojo pa je po šolah politika davno prepovedala. Desna, leva ? Presodite sami. Namig: levi so bili več časa na oblasti.

  • Soloobveznababica 13:01 08.maj 2023.

    Zalostno,nobenih vrednot ni.Egoizem, nezdrava tekmovalnost. Kaj pomeni otrok - clovek brez vrednot? Da niso pripravljeni pomagati sosolcu,ko ga ni v solo? To bi morala biti moralna dolznost vsakega. To je res visek,kaj se dogaja in to ze v osnovnih solah. ...prikaži več A je taka druzba sploh kaj vredna,se je za vprasati? NIC! Pa naj bo se kako bogata,ni nic vredna!