Magazin > Odnosi in prosti čas
153 ogledov

Nova dognanja o vplivu alkohola na seks

seks, zmenek, alkohol, pivo Profimedias
Seks in alkohol sta velikokrat omenjena v isti sapi. Menite, da je alkohol afrodizijak ali ubijalec seksualne želje?

Na dunajski fakulteti Evropski kolidž za neuropsihofarmakologijo (tj. veda, ki se ukvarja z vplivom stvari na oživčevje in psiho) so ugotovili, da alkohol zniža naša pričakovanja pri nasprotnem spolu, a hkrati nima nikakršnega fizičnega vpliva na vzburjenost. Zaradi alkohola prepoznamo srečne obraze in smo morda malo manj sramežljivi, ne vpliva pa na naš libido.

Nekaj kozarčkov piva ali katerega drugega alkohola ne more nadomestiti predigre. V Švici so dokazali, da alkohol bolj vpliva na ženske kot na moške in da bolj vpliva na tiste, ki so sicer sramežljivi. Dokazali so, da sta seks in alkohol povezana, predvsem zaradi znižanih standardov, ki jih imajo ljudje sicer pri izbiri partnerjev.

Opozarjajo, da ima velika večina ljudi pod vplivom alkohola zamegljene presoje glede tega, kaj je pametno in kaj ne – seks na javnih prostorih, nezaščiten seks in seks z nekom, ki ga sicer ne bi izbrali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.