Magazin > Odnosi in prosti čas
59 ogledov

O čem lažejo moški in o čem ženske?

par zmenek Shutterstock
Moški na prvem zmenku lažejo o svojih financah, ženske o letih.

Študija britanskega portala Chillisause, kjer je sodelovalo 8000 ljudi, je pokazala, da se dve tretjine ljudi se na prvem zmenku zlaže vsaj kakšno malenkost. Okoli 44 odstotkov naj bi vse laži priznalo do tretjega zmenka, ena petina pa svoje žali pojasni kot „bele laži“, samo če mislijo, da obstaja možnost, da jih bodo zasačili.

Moški se najraje izogibanju resnice pri vprašanju denarja in velikokrat svoj dobiček povečajo za celih 50 odstotkov. Ženske pri resnici o denarju nimajo težav, se pa vsekakor izogibajo informaciji o starosti. Največkrat same sebe povprečju pomlajšajo za cela štiri leta. Oba spola pa sta dovzetna tudi za laganje o svoji karieri. Moški so tako največkrat piloti, bankirji ali podjetniki, ženske pa manekenke, profesorice ali notranje oblikovalke.

Moški so najbolj iskreni pri informaciji o kraju, kjer so se rodili in o starosti, ženske pa o finančnem stanju ter preteklih vezah.

Ženske na prvih zmenkih, poleg laganja, najbolj motijo preveč samozavestni, med tem ko moške ne privlačijo ženske, ki nenehno visijo na mobilnem telefonu, saj se bojijo, da so na vezi z nekdanjimi partnerji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.