Magazin > Odnosi in prosti čas
8352 ogledov

O tej Slovenki boste še veliko slišali

Neža Erjavec Facebook
Želeli jo boste najeti!

Na Instagramu smo opazili profil, z imenom Nessa Brown Art in kmalu ugotovili, da je umetnica, katere umetnine lahko občudujemo na tem profilu, mlada Slovenka.

Neža Erjavec je 26-letna amaterska slikarka, ki prihaja iz Višnje Gore in je dokončala študij trženja na Ekonomski fakulteti v Ljubljani. Kot je povedala za Žurnal24 se je slikanja, kot ga lahko občudujemo na njenih fotografijah, naučila sama. "Risati sem začela v osnovni šoli, sicer nisem risala realističnih slik ampak bolj abstraktne. Rada sem risala različne oblike na papir, s svinčnikom ali barvicami. Potem sem za dlje časa z risanjem prenehala, dokler nisem pred kakšnimi petimi leti dobila za darilo oljnih barv. Preizkusila sem jih na platnu, ki sem ga tudi dobila za darilo že nekaj let nazaj. To je bil razlog da spet dobila željo in se začela sama učiti slikanja," je povedala Neža in nadaljevala, da najraje slika nebo, gozd, mesta in ulice: "Ne slikam portretov, ker me zaenkrat to ne zanima. Več lepote vidim v vseh drugih stvareh in me narava bolj navdušuje in sprošča. Lahko pa da se bom enkrat, ko bom imela malo več časa, lotila učenja tudi tega."

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

Pravi, da je ljubiteljska slikarka, ki si želi ime ustvariti s pomočjo Instagrama, zato bo podobna tudi tema njene magistrske naloge, ki jo še čaka. "Manjka mi samo še magistrska naloga, ki pa se je še nisem lotila. Pisala bom o prodaji umetnosti preko spleta, da bi mi tudi v prihodnosti kaj koristilo. Ni mi nikoli žal, da se nisem prej šolala za slikarstvo. Mislim, da bi me to manj veselilo, kot pa me zdaj. Vsa splošna znanja in poznanstva ki sem jih dobila tekom študija pa vedno pridejo prav."

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

Njene slike lahko tudi kupite ali se z Nežo dogovorite, da vam poslika steno, tako kot je to storila v Vili Teslova v Ljubljani, kjer tudi dela. "To je hiša na Teslovi ulici, ki sta jo podedovala oče in teta. Več let sta hišo oddajala ukrajinski ambasadi, potem pa smo se odločili za prenovo prostorov v manjše apartmaje, ki jih sedaj že eno leto uspešno oddajamo turistom in poslovnim gostom. Dobimo veliko pozitivnih odzivov gostov, saj poslikave naredijo bivanje v apartmaju bolj domače. Prvo stensko poslikavo sem naslikala tam. Ideja je nastala ko je bila končana prva majhna sobica v kleti, kjer je razgled iz okna samo na parkirišče. Hotela sem sobo povečati s sliko na steni, zato sem naslikala okvir okna in v njem pogled na Logarsko dolino," je povedala Neža in dodala, da je bila umetnina po dobrih dveh tednih končana ter da je bila vsem tako všeč, da so se odločili, da bodo tako okrasili vse sobe v oziroma apartmaje. Tako so nastale stenske poslikave Strunjana, Pirana, Ljubljane, Bleda, Bohinja …

Neža, ki je v tem, kar dela, očitno prava mojstrica, je povedala, da se je slikanja naučila zgolj in samo s spremljanjem različnih umetniških youtube kanalov, kjer drugi umetniki učijo, kako se mešajo barve, kako se slika in dajejo podobne nasvete.

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

 

A post shared by Nessa Brown Art (@nessabrownart) on

Komentarjev 3
  • alen04 14:46 27.november 2017.

    Super narisano, čestitke avtorici.

  • Janez_53 11:24 27.november 2017.

    Tine, ti pa greš pod rubriko "Nevoščljiva tečnoba"!

  • Majazmaja 10:18 27.november 2017.

    Uau, zelo lepo! Bravo! Kar tako naprej!