Magazin > Odnosi in prosti čas
3444 ogledov

Odprli največji trampolin park v Sloveniji

trampolin park
1/9
Matic Eržen
Akrobatska skupina Dunking Devils je odprla največji trampolin park v Sloveniji in enega najmodernejših v Evropi - Woop!

"Želimo si, da se ljudje pridejo v WOOP! zabavat, se družit in športat. Da odložijo telefone ter se prepustijo tej neverjetni zabavi v zraku," pravi vodja projekta Miran Razoršek. Ustanovitelj Samo Habič je s parkom želel omogočiti razvoj mladih talentov, akrobatov, športnikov prostega sloga ter vsem navdušencem ponuditi možnost, da skačejo skupaj s profesionalci. Park je nastal v sodelovanju z ekipo Dunking Devils. Fantje so prečesali Evropo, poiskali najbolje ocenjene parke, preverili, kaj ponujajo, kakšne standarde so postavili ter na osnovi tega pripravili, sprovedli in dokončali projekt. Zaradi visokih standardov so tudi materiali v parku med najbolj kakovostnimi v Evropi, pravijo.

Kot pravi Marko Knafelc, sicer profesionalni akrobat Dunking Devils, se je park od samega začetka spremenil vsaj 30-krat: "Razlogi so bili različni, od višine stropov do smernic Mednarodnega združenja trampolinskih parkov ter seveda zaradi naših želja in idej."
Park je prilagojen željam profesionalnih akrobatov, hkrati nudi odlične pogoje tudi za začetnike in rekreativce: "Že v samem štartu smo želeli park prilagoditi za Dunking Devils ter ostale akrobate, kar je prednost napram ostalim parkom. Ti nimajo tako močnega »branda« v ozadju in razvitega profesionalnega dela. Pri Samotu smo naleteli na posluh, hitro smo našli skupini jezik. Hkrati smo želeli, da je park dostopen širši množici, da jim omogočimo pogoje, kot jih imamo mi. Radi rečemo, da v Woopu lahko vsak postane Devils za en dan!"

Skupinske vadbe
Ker je park namenjen tudi rekreativcem, se bodo v njem vsako jutro odvijale skupinske vadbe, kot so Woop! Combo, WOOP! Fit in WOOP! Base. Za vse, ki bi želeli svoje znanje akrobatike dvigniti na višjo raven, se naučiti določenega gimnastičnega elementa oziroma ga osvojiti, imajo možnost udeležbe na delavnicah z Dunkin Devils in Flipping Arta.

Nekaj zanimivosti:
- park se razteza na 3500 m²
- skakalni del obsega 2100 m²
- park ima več kot 100 trampolinov
- v parku je tudi: igrišče za igro med dvema ognjema, napihljiva blazina, gimnastična jama s penami, igralna stena, plezalna stena,
prostor zabijanje košev, slackline, trapez.
 

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.