Magazin > Odnosi in prosti čas
913 ogledov

Orgazem na dan odžene zdravnika stran

seks, par, orgazem Žurnal24 main
Orgazem je vedno dobrodošel, ne le zaradi užitka, pač pa tudi zaradi zdravstvenih razlogov.

Na vrhu sveta
Ko vam je težko, ko ste pod stresom ali ko ste žalostni, pozabite na čokolado, kavč in film. Privoščite si orgazem. Endorfini, hormoni, ki se izločajo po orgazmu, vplivajo na naše razpoloženje. Zaradi tega hormona smo boljše volje in ne čutimo posledic stresa, ki nas obdaja.

Pomaga pri lepotnem spancu
Po tem, ko doživimo orgazem, lažje zaspimo. Zaradi sproščenih mišic se tudi telo sprosti in brez težav zaspimo. "Spanje, ki sledi orgazmu, je podoben spancu dojenčka. Brezskrbno, brez sanj in brez premetavanja. Občutimo lahkotno intoksikacijo," pravi seksolog Rajan Bhonsle, ki preučuje vplive orgazma.

Čiščenje telesa
Ste poskusili svoje telo očistiti z vodo, s sadnimi dnevi in naravnimi sokovi? Čas je, da poskusite orgazem kot del vaše 'diete'. "Fizično je celo telo aktivno. Mišice delajo – krčijo se in sproščajo. Rezultat je enak, kot če bi se odločili za razstrupljanje telesa," je povedal seksolog Mahinda Wats.

Vir motivacije in kreativnosti
Veliko ljudi po seksu misli, da lahko osvojijo svet. Orgazem nam da nov val energije in je tudi vir motivacije. Predvsem umetnikom je seks vir kreativnosti in predvsem simbol, ki jih navdihne za ustvarjanje.

Odganja PMS, glavobol in druge težave
Ženske imajo v času pred menstuacijo veliko težav – bolečine v trebuhu, v križu, glavobol … orgazem pomaga ublažiti bolečine. "Dokazano je, da orgazem pomaga pri ublažitvi bolečin med PMS-jem. Bolečina je psihološke narave," je povedal dr. Bhonsle.

Prežene stres
Po napornem dnevu ali tednu se vedno prileže počitek, a pozabite na kavč. Ne vrzite se pred televizijo in pozabite na svet. S seksom in orgazmom bo vse lažje. Po orgazmu se počutimo bolje in smo pripravljeni na nove izzive.

Pomaga topiti kalorije
Orgazem za telo pomeni veliko dela. Zanj se morate pošteno prepotiti. "Orgazem nam nudi odlično kardio vadbo. Srce nam lahko bije tudi po 150-krat na minuto. Srce tako črpa več krvi in v telo prihaja več kisika kot običajno," je povedal dr. Bhonsle. Poleg tega pa, seks je verjetno vsem ljubši od večernega teka, kajne?

Komentarjev 1
  • h3o 12:52 25.avgust 2015.

    spet sama k*rbarija