Magazin > Odnosi in prosti čas
19517 ogledov

Pes umrl 15 minut za svojim lastnikom

Stuart Hutchison Osebni arhiv
Škot Stuart Hutchison se je osem let boril s tumorjem na možganih. Njegov francoski buldog Nero mu je tudi v tem težkem obdobju stal ob strani.

Stuart Hutchison iz škotskega mesta Alloa je pri 17. letih zbolel za rakom na možganih. Rak se je kljub kemoterapiji in operaciji razširil na kosti in Stuart je po osemletnem boju izgubil bitko za življenje.

Le 15 minut za njim pa je za vedno oči zaprl tudi njegov zvesti spremljevalec, dveletni francoski buldog Nero. Stuartova mama Fiona je povedala, da je imel njen sin tri pse, z Nerom pa je bil najbolj povezan. “Nero je bil pes, ki je bil ves čas ob njem,” je dejala užaloščena mama in dodala, da so Stuarta pred štirimi tedni pripeljali domov, ker je želel umreti doma. “Tak konec smo pričakovali, a je kljub temu hudo,” je še povedala Fiona.

Nero je nenadoma zbolel nekaj tednov pred Stuartovo smrtjo, a življenja se je oklepal tako dolgo, da je svojemu gospodarju do njegovega zadnjega diha stal ob strani. "Danielle je popolnoma strta, saj je sedaj izgubila oba, a na srečo je zelo močna," je še izjavila Fiona.

 


 

Komentarjev 2
  • Lavdan 14:39 21.avgust 2019.

    Žalostna in pretresljiva zgodba a kljub temu mislim, da živali razen čebel poginejo.