Magazin > Odnosi in prosti čas
177 ogledov

Pet napak, ki jih delate v kuhinji

lavoie_kuhinja Yves Lefebvre
Z nekaj spremembami se lahko izognete napakam v kuhinji, ki se jih sploh ne zavedate.

Kako ohraniti zelišča sveža
Ne shranjujte zelišč v plastičnih vrečkah ali posodah. Tako bodo najhitreje izgubile vso svojo vrednost. Ko sveža zelišča operete, jih osušite, položite na krpo in še nežno popivnajte. Zelišča položite v steklen kozarec, v katerega ste prej nalili za prst vode. Bazilike ne shranjujte v hladilniku, saj bodo listi potemneli. Druga zelišča lahko imate v hladilniku, če kozarec narahlo pokrijete s plastično vrečko. 

Shranjevanje pločevink
Ko odprete pločevinko fižola, ga nekaj vedno ostane na dnu in ga morate iz pločevinke postrgati z žlico. Če boste pločevinko hranili obrnjeno na glavo, bo vsebina ob odprtju enostavneje zdrsnila ven. 

Lupljenje banane
Če se lotite banane pri peclju, vam bo v večini primerov uspelo. Pa vendar se bo na vsake toliko zgodilo, da se banana ne bo dala in bo iz vsaj dela nje nastal zmazek. Pristopite k zadevi kot najbolj izkušeni na tem področju – opice. Opice banane lupijo s spodnjega konca. 

Lupljenje krompirja
Ko si zaželite kuhanega krompirja in ga ne nameravate skuhati v oblicah, ga z nožem ali lupilcem za krompir olupite. Pri tem pa hočeš nočeš poleg olupka odstranite tudi del mesa krompirja. Da ne bi imeli preveč odpadka, postopajte po naslednjih navodilih. Umijte krompir, prerežite ga in ga kuhajte. Ko je skoraj kuhan – ne sme biti toliko kuhan, da bi razpadel – ga odcedite in vodo nastrezite v drug lonec. V hladni vodi umijte krompir in s prsti odstranite olupek. Olupljen krompir nato vrnite v vročo vodo in skuhajte do konca. 

Čiščenje mikrovalovne pečice
Če dlje časa pozabite očistiti mikrovalovno pečico, se v njej lahko nabere precej prisušene umazanije. Najlažje jo boste odstranili, če boste v mikrovalovno pečico za približno minuto dali namočeno gobico za pomivanje posode. Ker se bo notranjost navlažila, boste umazanijo preprosto obrisali. Hvaležna pa vam bo tudi gobica, saj bo vročina uničila bakterije v njej. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.