Magazin > Odnosi in prosti čas
1607 ogledov

Pet skrivnosti za uspešno razmerje

Sreča, veselje, ženska Profimedia
Skrivnosti ljubezni, ki jih zrele ženske poznajo, mlajše pa morajo še osvojiti.

V mlajših letih se odločitve sprejemajo drugače. "Morala sem se zbrati in vnovič spomniti, zakaj sem v bistvu rada stara 50 let. Da bi to ugotovila, sem naredila seznam stvari, ki jih zrele, starejše ženske vedo o ljubezni, mlade ženske pa najverjetneje ne," pravi scenaristka Shannon Colleary.

1. Naša telesa niso večna, ceniti jih moramo v vseh življenjskih obdobjih

Zrela, starejša ženska bo na svoje telo nehala gledati kot na predmet, ki ga je treba razgibati in izpopolniti ali pa stlačiti, zapeti in zapakirati v oblačila, da bi bilo prikazano na "najboljši" možen način. 

"Danes svoje telo dojemam kot zvestega pastirja na tej zahtevni poti skozi življenje. Ne jemljem ga več za samoumevnega in poskušam poslušati, kaj mi govori," pove Colleary. Če se hoče počutiti lepo, potem se odene v rdečo barvo in obuje par visokih pet. Če začuti, da se želi njeno telo sprostiti in obnoviti, ga mora nahraniti z okusno hrano in mu dovoliti počivati. Ko pa se želi počutiti močno, potem bo telovadila. Bistveno je, da zna telesu prisluhniti tudi, ko sporoča, da je izčrpano ali poškodovano in mu nuditi premor. 

Pri petdesetih letih ve, da njeno telo pripada samo njej, ne pa medijem, in osrečuje jo, da lahko z njim okuša, se dotika, vidi, čuti in živi življenje, poroča YourTango.

2. Starejše ženske vedo, da moški lahko pridejo in odidejo, vendar prijateljstvo traja večno 

V mladosti se mnogokrat zgodi, da moški pridejo in odidejo. Mogoče smo takrat nestanovitni iz radovednosti in preprosto ne želimo biti vezani. A res je, da so prijatelji tisti, ki ostajajo. Tudi, ko se ustalimo s partnerjem, še vedno potrebujemo predvsem svoje ženske prijateljice. Obstaja raven intimnosti, ki jo ženske dobijo druga od druge, moški pa je ne morejo zmeraj doseči. Moški velikokrat enostavno ne želijo govoriti o čustvih. Nočejo secirati pomena vsakega pogovora, ki smo ga imele z nemogočim šefom, nadležno mamo ali nerazumno sosedo. Ženske potrebujejo druga drugo, da delijo takšne stvari. 

"Pred kratkim nas je obiskal prijatelj mojega moža. Medtem ko je mož tekel v trgovino, sva se z njegovim prijateljem pogovarjala na štiri oči. Med pogovorom mi je omenil, da je že leta alkoholik. Kasneje sem moža vprašala, zakaj mi nikoli ni povedal, da je njegov prijatelj alkoholik, on pa me je pogledal z velikimi očmi in bil osupel nad spoznanjem. Sprašujem se, o čem moški pravzaprav govorijo, ko so skupaj," pomenljivo pove Colleary.

Par, zveza, odnos, ljubezen | Avtor: Profimedia Profimedia

3. Bolje se je zaljubiti v dobrega kot v čednega

V mlajših letih večino odločitev sprejema libido. Ko nekdo pomežikne z druge strani barskega pulta, feromoni poletijo in takrat ne razmišljamo o tem, ali je ta nekdo "dober fant" in primeren partner za nas ...

Mlajše ženske so pogosto prehitro navdušene. To nemalokrat vodi do kratkotrajnega seksa in dolgotrajne čustvene bolečine. Starejše ženske so to fazo že prešle, zato so pri izbiri partnerja tudi bolj premišljene. "Najprej iščemo nekaj, kar izpolnjuje naše čustvene potrebe. Kasneje v življenju na svoje presenečenje odkrijemo, da se naša spolna želja poveča, če so naše čustvene potrebe zadovoljene," poudarja.

4. Zatišje, gneča ali hrup ne pomenijo konca razmerja

Kot mlajša oseba težko prenašaš dolgo tišino na zmenku, kaj šele "slabo" obdobje v zvezi. "Ko postajamo starejši, spoznavamo, da nam ni treba delati velikega hrupa iz vsega," pravi Colleary. Starejše ženske vedo, da imajo razmerja vzpone in padce, in jim ni treba zganjati panike vsakič, ko se zazdi, da strast bledi.

5. Zrelejše ženske se imajo veliko bolj rade

Od časa do časa se lahko v življenje vsakogar prikrade slaba samopodoba. Vendar bo zrela ženska pomirjena s hvaležnostjo, saj se zaveda, da je najintimnejša povezava, ki jo bo imela kadarkoli tista, ki jo ima s seboj, in da je v svoji zgodbi vedno ona glavna junakinja. 

Komentarjev 1
  • Avatar Evie_Savage
    Evie_Savage 09:52 23.julij 2022.

    Najboljša ponudba ... Google je za vsa spletna dela od doma plačal 638 do 957 dolarjev na dan. Moja mlajša sestra je bila dva meseca brez dela,a prejšnji mesec je bil njen ček 28537 dolarjev, tako da je delal doma ...prikaži več 3 ure dela na dan in zaslužil sčasoma lahko še večja ... Tako sem začel ...................... >>>>>>>>>>>>>>>>>>> www.ordcash.com