Magazin > Odnosi in prosti čas
47 ogledov

Po krivem zapostavljene silvestrske destinacije

Manchester
1/6
Trivago
Tisti, ki radi silvestrujejo na tujem, lahko privarčujejo kar nekaj, če izberejo pravo lokacijo. Zakaj riniti v London, če se boste v Manchestru ravno tako zabavali.

Pri Trivagu so primerjali povprečne hotelske cene v različnih mestih. Izkazalo se je, da odločitev, kje silvestrovati, lahko vodi do občutnega prihranka v denarnici. Če vas mika Škotska, raje kot Edinburgh izberite Inverness in v vaši denarnici bo ostalo 216 evrov. Petdeset evrov boste prihranili tudi, če boste namesto v Budimpešto odšli v Beograd. Tukaj je nekaj destinacij, ki so po krivem zapostavljene. 

Inverness ponuja pestro novoletno dogajanje, ki ga bodo letos popestrili Red Hot Chili Pipers. Na silvestrski dan bodo ulice oživele že opoldne, ko bodo številni ulični umetniki predstavljali svoje vragolije. 

Belgijski Gent obiskovalce izgublja na račun nizozemskega Amsterdama. V starem delu mesta, ki se dviguje ob mreži kanalov in se lahko pohvali s številnimi srednjeveškimi stavbami, se odvijajo novoletna praznovanja. 

Zakaj ne bi namesto v London odpotovali v Manchester? V prestolnici severa so znani po tem, da znajo prirediti dobro zabavo. Obiskovalci lahko uživajo v vrsti prireditev, si ogledajo ognjemet v Piccadilly Gardens, drsajo v Spinningfieldsu in še mnogo več. Veliko ljudi se na silvestrovo zbere na priljubljenih točkah, kot so Northern Quarter, Canal Street in Printworks. 

Riga velja za dragulj Baltika. Latvijsko prestolnico podobno kot Prago krasi čudoviti del starega mesta in impresivna arhitektura. Nočno življenje v Rigi naj bi bilo med najboljšimi v vzhodni Evropi. Od leta, v katerem je bila evropska prestolnica kulture, se bo mesto poslovilo v stilu. 

Namesto v Berlin zavijte v Varšavo. Mesto se lahko pohvali z izjemno energijo in legendarno klubsko sceno. Na silvestrovo je center dogajanja v starem delu mestu, kjer se na reki odvije veličasten ognjemet.

Obiskovalci so Beograd razglasili za novi Berlin in novo Budimpešto. Zabave ne zmanjka ne v klubih ne na splavih na Savi. Na Trgu republike se na silvestrovo odvije veliko število koncertov, karnevalsko vzdušje pa se nadaljuje še na prvi dan novega leta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.