Magazin > Odnosi in prosti čas
4660 ogledov

Preden končate zvezo, si postavite teh sedem vprašanj

spor, prepir, ljubezen Profimedia
Vprašanja, ki vam bodo pomagala sprejeti težko in pogostokrat zelo bolečo odločitev.

Končati zvezo ali ne je odločitev, ki zahteva tehten premislek. Kot vsaka odločitev tudi ta s sabo prinaša posledice, ki jih boste lažje nosili, če boste v svoj naslednji korak popolnoma prepričani. V pomoč vam bodo ta vprašanja.

1. Ali kdo vpliva na mojo odločitev?
Poskrbite, da na vašo odločitev ne bodo vplivale tretje osebe – prijateljica, ki partnerja ali partnerke nikoli ni marala, ali mama, ki vas je že na začetku zveze posvarila, da ta oseba ni prava za vas.

2. Se vajine vrednote razlikujejo?
Vzemite kos papirja in nanj napišete vse, kar vaju je na začetku zveze povezovalo. Katere so bile vajine skupne vrednote? Katere vrednote še vedno delite s partnerjem? Zapomnite si – temelji morajo biti trdni, če niso, je zveza obsojena na propad.

3. Si želim s tem partnerjem vzgajati otroke?
Ga vidite kot mamo ali očeta svojih otrok? Je nekdo, ki mu slepo zaupate? Ki ne bo zapustil družine?

4. Sem se partnerja le navadil?
Ali partnerja še ljubim ali gre le za navado? V zvezi se radi polenimo. Naučimo se sprejeti tudi stvari, ki nas motijo. Partnerja smo se navadili … V delujoči zvezi navada ne zmanjša ljubezni. Proces, v katerem čustvena navezanost počasi izginja, je počasen in ga včasih ne opazimo, dokler ni prepozno. 

5. Česa si želim?
Vprašanje, ki bi si ga morali večkrat postaviti … Odgovor ni vedno preprost. Bodite iskreni do sebe. Če si želite življenja, v katerem ni prostora za partnerja, končajte zvezo. 

6. Mi je všeč, kdo sem, kadar sem ob partnerju?
Ljudje smo nagnjeni k temu, da se prilagajamo okolici – še zlasti partnerju. Poglejte se v ogledalo. Kakšni smo, kadar smo ob partnerju? Vam je ta oseba všeč ali vam je tuja? Če se ne prepoznate več, je končanje zveze morda ključ do vrnitve k sebi. 

7. Sem še srečen?
Življenje ni nikoli popolno, tega za srečo tudi ne potrebujemo. V zvezi potrebujemo občutek pripadnosti. Če se počutite osamljene, je čas da odidete. 

 
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.