Magazin > Odnosi in prosti čas
929 ogledov

Preprost recept za pito iz buč

Pita iz buče
Jesen trka na vrata, z njo pa slastni recepti iz hokaido buč.

Sestavine za krhko testo:

  • 25 dag moke
  • 12 dag masla
  • 5 dag sladkorja
  • 1 jajce
  • 1 žlica kisle smetane
  • Ščepec soli

Sestavine za nadev:

  • 40 dag buče (olupljene)
  • 15 dag sladkorja
  • 3 jajca
  • 125 ml sladke smetane

Priprava pite:

  1. Pito narežite na majhne kocke. Kocke dajte v posodo, polne vode in počakajte, da voda zavre. Ko zavre bučo kuhajte na zmernem ognju približno 15 minut oziroma, dokler se buča ne omehča. Ko je buča kuhana jo odcedite in s pomočjo paličnega mešalnika naredite iz nje pire.
  2. Moko dajte v drugo posodo, dodajte sol in sladkor. Maslo narežite na tanke lističe in ga dodajte moki ter zmes s prsti premešajte. Bodite hitri, da se maslo ne stopi preveč.  V to zmes dodajte jajce, žlico kisle smetane in vse sestavine z rokami zgnetite v gladko zmes. Z gnetenjem ne pretiravajte, saj testo ne bo krhko. Ko se sestavine povežejo v mehko snov, lahko zaključite.
  3. Testo ovijte v plastično folijo in ga postavite v hladilnik za 45 minut.
  4. Pečico prižgite na 180 stopinj, da bi se čim bolj segrela.
  5. Ko se testo shladi, ga razvlecite in dajte v poljuben pekač. V segreti pečici ga pecite 10 minut oziroma, dokler ne porumeni. Vzemite ga iz pečice in ga pustite, da se ohladi.
  6. Med tem, ko se testo hladi, naredite nadev. Jajca in sladkor mešajte, dokler se volumen ne poveča za dvakrat več in postane svetlo rumene barve. V pire iz buče zmešajte sladko smetano in nato zmes iz sladkorja in jajc.
  7. Zmes zlijte v ohlajeno testo in pito pecite 40 minut na 180 stopinj.
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.