Magazin > Odnosi in prosti čas
1005 ogledov

Presenetljiv razlog, zakaj je Facebook modre barve

Facebook Profimedias
Facebook danes praznuje 15 let.

Študent na Harvardu, Mark Zuckerberg, je 4. februarja lansiral spletno stran TheFacebook - neke vrste imenik študentov. Po treh mesecih je povedal: “Ko smo stran lansirali, smo upali na 400, 500 ljudi. Sedaj imamo že 100 tisoč prijavljenih. Kdo ve, kam nas bo odpeljalo. Morda lahko ustvarimo nekaj dobrega.”

Facebook, ki ni bilo prvo družbeno omrežje, prehitel ga je MySpace, ga je odpeljal zelo daleč. Podjetje je postalo eno največjih na svetu, Zuckerberg pa peti najbogatejši človek na njem. Omrežje namreč uporablja več kot 2,3 milijarde ljudi, skupaj z Googlom pa Facebook vpliva na kar 70 odstotkov spletnega prometa.

Nekaj zanimivosti o Zuckerbergu
Veste, zakaj je Facebook modre barve? Zuckerberg ne vidi zelene in rdeče barve. “Zame je modra najbogatejša barva,” je pred časom razložil.

Ustanovitelj Facebooka trdi, da mu denar ni pomemben. “Storitev ne gradimo zato, da bi služili. Služimo, da bi ljudem lahko omogočili dostop do boljših storitev,” je povedal Zuckerberg in dodal, da je njegov cilj povezati svet. 

Mark obožuje pevko Taylor Swift. Tako piše na njegovem profilu …

Eno leto je jedel le meso živali, ki jih je sam ubil. “Zato sem se odločil, ker živim tako lepo življenje. Rad jem meso, jedel sem ga skoraj vsak dan. Da bi vadil hvaležnost, sem se želel s hrano, ki jo uživam, bolj povezati. Predvsem z živalmi, ki so umrle zato, da jih lahko jem.”

mark zuckerberg | Avtor: Profimedia Profimedia


Oblikoval je ženin poročni prstan. Daily Mail je prstan spljuval, češ da bi od milijarderja pričakovali večji “kamen”. Gre sicer za rubin, okoli katerega so diamanti. 

Mama ga kliče Princely.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.