Magazin > Odnosi in prosti čas
29 ogledov

Prihajajo freteroseksualci!

moški ženska objem par Shutterstock
Pred nekaj meseci se je pojavil nov trend – lumberseksualci. To so moški, ki so si za modni navdih vzeli gozdarje. Zdaj prihaja nov trend med moškimi – feteroseksualci.

Že dolgo časa poznamo metroseksualce. To so moški, ki skrbijo za svoj videz, lepo kožo in pričesko. Njihova glavna skrb je lep videz, tako da veliko časa posvečajo sebi in kupovanju oblek. Eden prvih zvezdnikov, ki smo ga enačili s tem terminom je bil David Beckham, nato pa se je takšnih moških pojavilo vedno več.

Pred kakšnim letom smo prvič slišali za izraz lumberseksualec. To je moški, ki si je za svoj modni navdih izbral gozdarja. V slovenščini jim pravimo tudi urbani gozdarji. Oblečeni so v modne pohodne čevlje, kariraste srajce, imajo urejene brade in brke. Čeprav na prvo žogo ne delujejo tako urejeni kot metroseksualci, so tudi oni zelo natančni pri izbiri dodatkov in oblačil.

Zdaj pa se je pojavil še en nov trend za moške – feteroseksualci. To so moški, ki poleg tega, da skrbijo za svoj videz, razmišljajo tudi o prihodnosti. Kaj se bo zgodilo čez pet ali deset let? Kdaj bom imel otroke in kdo bo moja žena? Vse to so njihove vsakdanje skrbi. Po novem tiktakanje biološke ure ni več samo zadeva žensk, ampak tudi moških. Emancipacija žensk v moderni družbi je moške očitno izzvala, da tudi oni postanejo malce drugačni in se prepustijo svojim čustvom ter željam. Danes ni več neobičajno, če moški razmišlja o družini in o prihodnosti, ki si jo želi zgraditi.

Komentarjev 3
  • zombi 09:09 26.marec 2015.

    opažam, da bo pri nas kaj malo teh freteroseksualcev. Ker ni dela, se ne poročajo, oz. ne ustvarjajo družin. Ne bo tudi otrok, ker niso nori, da bi taki družbi, v kateri ne morejo normalno zaživeti, dodajali še otroke in ...prikaži večn jih obsodili na revščino. Posledično bo začelo naše slovenstvo odmirati. In cilj slavnih osamosvojiteljev bo dosežen.Ko bodo še oni pocrkali.

  • mph 21:24 24.marec 2015.

    Kaj vse nam boš še razkril o sebi ... ha ha ha ... :-)

  • Ferluci 18:15 24.marec 2015.

    Na biseksualce ste pa pozabili. Imajo urejena pričeske na prečko, nosijo pa roza nedrčke.